Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πεδίο μάχης για ακόμα μια νύχτα τα Εξάρχεια - Τραυματισμός αστυνομικού

Πεδίο μάχης για ακόμα μια νύχτα τα Εξάρχεια – Τραυματισμός αστυνομικού

Στον τρόμο και την ανομία παραδόθηκε για ακόμα ένα βράδυ το κέντρο της Αθήνας στον απόηχο της επιχείρησης «σκούπα» της ΕΛ.ΑΣ

Στον τρόμο και την ανομία παραδόθηκε για ακόμα ένα βράδυ το κέντρο της Αθήνας στον απόηχο της επιχείρησης «σκούπα» της ΕΛ.ΑΣ.

Τα Εξάρχεια μετατράπηκαν και πάλι σε πεδίο μάχης. Με ομάδα κουκουλοφόρων να εξαπολύει λίγο πριν τα μεσάνυχτα και για περίπου 45 λεπτά, επιθέσεις με πέτρες, μολότοφ και άλλα αντικείμενα στη διμοιρία των ΜΑΤ, στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα, κοντά στο Πολυτεχνείο. Οι αρχές απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Μάλιστα, για προληπτικούς λόγους, και για περίπου μια ώρα, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της Πατησίων.

Επεισόδια προκάλεσε στις 12.25 ομάδα ατόμων οπλισμένων με ρόπαλα και πέτρες επί της οδού Μπουμπουλίνας προκαλώντας φθορές στο κτίριο του υπουργείου Πολιτισμού.

Παράλληλα, λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα, ένας 22χρονος επιτέθηκε σε αστυνομικό επί της οδού Τσαμαδού με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει ελαφρά. Ο 22χρονος συνελήφθη. Σημειώνεται ότι ένας αστυνομικός διμοιρίας των ΜΑΤ δέχθηκε επίθεση και τραυματίστηκε στα Εξάρχεια πριν από ένα εικοσιτετράωρο.

Από την πλευρά τους, οι κάτοικοι των Εξαρχείων ζουν σε συνθήκες πολιορκίας, και είναι χρόνια τώρα που με την κατάσταση που επικρατεί στη γειτονιά τους έχουν φτάσει στα όρια τους.

Την Τετάρτη είχαν ξεσπάσει επεισόδια με μολότοφ, χημικά και πετροπόλεμο στην Πατησίων, όπου ομάδα αντιεξουσιαστών προχώρησαν σε αντισυγκέντρωση, με αντικείμενο τόσο τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων και των επαγγελματιών, όσο και της μεγάλης επιχείρησης της ΕΛΑΣ.

«Αν σας σκοτώσουν, θα έρθουμε να πάρουμε τα πτώματα»

«Όλα τα παράθυρα ήταν ανοιχτά τότε και κοιμόμασταν με ανοιχτά παράθυρα και δεν κλειδώναμε ποτέ την πόρτα» λέει χαρακτηριστικά κάτοικος της περιοχής, αναφερόμενη στις περασμένες δεκαετίες όταν και η συνοικία των Εξαρχείων ήταν κυψέλη πολιτισμού.

Πρόκειται για μια γυναίκα που ζει στην περιοχή 40 χρόνια. «Γνωριζόμασταν γιατί ήταν τότε τόπος συνάντησης το Φλοράλ. Ήταν το Βοξ, ο κινηματογράφος, ήταν μια γειτονιά που πραγματικά την ζήλευαν πάρα πολλοί. Όταν ενοικιαζόταν διαμέρισμα δεν κρατούσε παραπάνω από 24 ώρες το ενοικιαστήριο. Όλος ο κόσμος ήθελε να μείνει στα Εξάρχεια» τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες της δε, σήμερα υπάρχει άβατο στην περιοχή: «δύο φορές που με κλέψανε, πήρα την αστυνομία και λέει ‘’απαγορεύεται να έρθουμε’’. Καλά λέω όταν μας σκοτώσουν θα έρθετε; Τότε λέει, ‘’θα έρθουμε να πάρουμε τα πτώματα’’».

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024