Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αντέχει ο ΣΥΡΙΖΑ  τον «εναγκαλισμό» με τα άκρα;

Αντέχει ο ΣΥΡΙΖΑ  τον «εναγκαλισμό» με τα άκρα;

Ο κ. Κουρουμπλής όσο και καλές σχέσεις θέλει να διατηρεί με την Εκκλησία, θα μπορούσε να επιλέξει να συναντηθεί με κάποιον άλλο μητροπολίτη που δεν θεωρεί «γλυκιά ελπίδα» τη Χρυσή Αυγή όπως είχε δηλώσει ο συγκεκριμένος «ιερέας»

Εκτός από τρεις-τέσσερις βουλευτές που αποδοκίμασαν την κίνηση του Παναγιώτη Κουρουμπλή να συναντήσει και να φωτογραφηθεί μαζί με τον γνωστό για τις μισαλλόδοξες απόψεις του και ένθερμο υποστηρικτή του νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής Αμβρόσιο, ουδείς άλλος στο κυβερνών κόμμα δεν έσπευσε να τον «μαζέψει».

Για πολλούς φαντάζει ακατανόητο πως ένας εν ενεργεία βουλευτής της κυβέρνησης και υποψήφιος ευρωβουλευτής συναντήθηκε με έναν ιερέα που έχει καταδικαστεί για  μισαλλόδοξες απόψεις, με  έναν ιερέα που θα έπρεπε να έχει τεθεί προ πολλού στο περιθώριο από την ίδια την Εκκλησία και τους πιστούς της.

Φαντάζει ακόμη πιο ακατανόητο όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υψώσει τη ρομφαία κατά της ακροδεξιάς ενόψει των ευρωεκλογών. Ο κ. Κουρουμπλής όσο και καλές σχέσεις θέλει να διατηρεί με την Εκκλησία, θα μπορούσε να επιλέξει να συναντηθεί με κάποιον άλλο μητροπολίτη που δεν θεωρεί «γλυκιά ελπίδα» τη Χρυσή Αυγή όπως είχε δηλώσει ο συγκεκριμένος «ιερέας».

Δεν έφτανε όμως η συνάντηση. Το χειρότερο ήρθε μετά από αυτή.  Ο κ. Κουρουμπλής αφού άκουσε την… κατσάδα από τον Πάνο Σκουρλέτη και κατέβασε τη φωτογραφία με τον Αμβρόσιο από τον προσωπικό του λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα,  αντί να εμφανιστεί μετανιωμένος, επιχείρησε να δικαιολογήσει  τη στάση του σημειώνοντας: «Επειδή δεν συνηθίζω να κρύβομαι πίσω από τις λέξεις, θέλω να είμαι ξεκάθαρος: Στη δημόσια πορεία μου μέχρι σήμερα έχω αγωνιστεί ενάντια σε κάθε είδους ρατσισμό και μίσος. Όμως στη Δημοκρατία δεν χωρούν αποκλεισμοί. Γι’ αυτό δέχτηκα να συναντήσω τον Μητροπολίτη, παρότι έχω διαφωνήσει μαζί του για τις μισαλλόδοξες απόψεις που έχει κατά καιρούς εκφράσει».

Την Παρασκευή, και αφού ξεσηκώθηκε σύσσωμη η Αντιπολίτευση αλλά και λόγω της ενόχλησης που υπήρχε στο Μαξίμου, ο κ. Κουρουμπλής σχεδόν αναγκάστηκε να πει ότι επρόκειτο για λάθος.

Προφανώς το Μαξίμου  και οι σκληροπυρηνικοί υπουργοί και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος δεν μπορούν να αντέξουν  άλλη μία… απώλεια στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές και έτσι θεωρούν το θέμα λήξαν.

Όπως, μάλλον, λήξαν θεωρείται και το θέμα που προέκυψε σήμερα με δημοσιοποίηση φωτογραφίας από το 2017 στην οποία διακρίνεται η νυν υπουργός Τουρισμού  Έλενα Κουντουρά να κρατάει από το χέρι τον μητροπολίτη Αμβρόσιο.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ενόψει εκλογών, υποψήφιοι κομμάτων προσπαθούν να  εξασφαλίσουν έναν καλό λόγο ή να δείχνουν ανοχή σε ανθρώπους που είναι σε θέση να επηρεάζουν ψηφοφόρους.  

Σε αυτό όμως, όλοι όσοι διεκδικούν την ψήφο μας θα πρέπει να είναι προσεχτικοί. Υπάρχουν όρια, τα οποία και στις δύο περιπτώσεις ξεπεράστηκαν.  

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024