Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Game of Thrones: Το μυστικό του Night King

Game of Thrones: Το μυστικό του Night King

Μυστήριο καλύπτει τους σκοπούς του αρχηγού των Λευκών Οδοιπόρων, Night King, στο Game of Thrones. Τουλάχιστον γνωρίζουμε με ποιο τρόπο μπορούν οι αγαπημένοι μας πρωταγωνιστές να τον αντιμετωπίσουν.

Μετά την αποκάλυψη του πιο καλά φυλαγμένου μυστικού του Game of Thrones, δηλαδή της πραγματικής καταγωγής του Τζον Σνόου, ένα μεγάλο μυστικό απομένει πλέον: ο σκοπός του αρχηγού των Λευκών Οδοιπόρων, Night King. Και βέβαια ποιος θα καθίσει στον Σιδερένιο Θρόνο!

Πολύ σύντομα θα τα ανακαλύψουμε και αυτά, καθώς ο τελευταίος κύκλος του Game of Thrones κάνει πρεμιέρα σε λίγα μόνο 24ωρα! Συγκεκριμένα, στις 14 Απριλίου, η μεγάλη πρεμιέρα του 8ου κύκλου θα γίνει ταυτόχρονα σε Αμερική και Ελλάδα. Κι αυτό χάρη στη Nova! Επειδή η Nova θα προβάλλει κατ’ αποκλειστικότητα και ταυτόχρονα με την Αμερική το GOT. H live προβολή των επεισοδίων είναι στις 04:00 τα ξημερώματα, αλλά θα μπορούμε να τα απολαμβάνουμε μετά την προβολή τους, όποια ώρα επιθυμούμε στο Nova Οn Demand.

Αυτό που κάθε πιστός του Game of Thrones μπορεί να επιβεβαιώσει είναι ότι μόνο ένα – ένα τα επεισόδια του 8ου κύκλου δεν είναι αρκετά. Σίγουρα θέλουμε να ανατρέξουμε στους προηγούμενους κύκλους -ενδεχομένως, δε, να μυήσουμε και κάποιους καινούριους στη σειρά. Η Nova έχει φροντίσει για όλα καθώς διαθέτει αποκλειστικά όλους τους κύκλους του Game of Thrones σε ένα επικό BoxSet. Οπότε, ραντεβού στη Nova, τον απόλυτο προορισμό για τον επικό κόσμο του Game of Thrones.

Και με την ευκαιρία να ξαναθυμηθούμε πού και πότε πρωτοεμφανίστηκε ο Night King, για παράδειγμα.

Το μυστικό του Night King και των White Walkers

Ο ηγέτης των Λευκών Οδοιπόρων έχει εμφανιστεί σε ελάχιστες σκηνές καθ’ όλη τη διάρκεια του GOT . Κάποια από τα λίγα στοιχεία που μαθαίνουμε από αυτόν μέσα από τη σειρά, είναι ότι ήταν Σταρκ αλλά και Lord Commander στη Νυχτερινή Φρουρά.

Την πορεία της ζωής του άλλαξε ριζικά μια γυναίκα με λευκό δέρμα και γαλάζια μάτια, η οποία έκλεψε την καρδιά του, όταν ο Night King έσπασε τους όρκους του στη Νυχτερινή Φρουρά, ανακηρύσσοντας τον εαυτό του βασιλιά του Τείχους. Αντιδρώντας στην ανταρσία του, οι υπόλοιποι άρχοντες του Βορρά, πολιόρκησαν το μαύρο κάστρο, όπου ο Night King γνώρισε την ήττα. Θυσίες στους μεγάλους θεούς του χειμώνα, είδαν το «φως», ενώ έκτοτε τα ίχνη του ίδιου αλλά και της γυναίκας χάθηκαν.

Οι σκηνές που έχουμε δει τον Night King στη σειρά είναι σχετικά λίγες, αλλά ξέρουμε ότι είναι εκείνος που μπορεί να «αναστήσει» τους νεκρούς και να τους μετατρέψει σε «ζόμπι», ωστόσο ο σκοπός του δεν έχει γίνει ξεκάθαρος, είτε αυτός είναι να κατακτήσει το Γουέστερος ή να πάρει εκδίκηση.

Οι White Walkers δημιουργήθηκαν ως όπλο από τα παιδιά του δάσους, την εκδοχή των ξωτικών του Γουέστερος, στον αρχέγονο πόλεμό τους εναντίον των ανθρώπων, κατά τη μυθική εποχή.

Το σώμα ενός White Walker δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα μείγμα μαγείας, πάγου και μίσους, που σπέρνει τον τρόμο στον κόσμο του Game of Thrones.

Ακόμη πιο ανατριχιαστικός είναι ο ηγέτης τους ο Night King, ο οποίος επιπλέον έχει συνείδηση της δύναμης της μαγείας που τους δημιούργησε. Επίδειξη αυτής της μαγείας ήταν και η νεκρανάσταση ενός ολόκληρου στρατού νεκρών μπροστά στα έκπληκτα μάτια του Τζον Σνόου, ο οποίος είδε τα κουφάρια ανθρώπων που πολέμησε και έζησε δίπλα τους να σηκώνονται εναντίον του.

Το υπερόπλο του Night King είναι βέβαια ο δράκος Βισέριον, τον οποίο σκότωσε, μετά ανέστησε και στη συνέχεια έριξε το Τείχος με την «παγωμένη φωτιά» του.

Στον θαυμαστό κόσμο του GOT, oι White Walkers ουσιαστικά είναι μια μικρή ομάδα «αξιωματικών» του Night King, η οποία ελέγχει τεράστιες στρατιές νεκρών. Σκοπός τους ουσιαστικά είναι αφενός να επιτελέσουν τον ρόλο τους -να εξοντώσουν δηλαδή όλους τους ανθρώπους- αφετέρου να πάρουν τη θέση τους ως τα μοναδικά πλάσματα στο Γουέστερος, εκδικούμενα ακόμα και την υπεροψία των εξαφανισμένων πλέον παιδιών του δάσους.

Πώς μπορούν να εξοντωθούν τα πλάσματα αυτά;

Οι τρόποι που έχουμε δει στη διάρκεια της σειράς να αντιμετωπίζονται οι White Walkers είναι τρεις. Ο πρώτος και πλέον αδύνατον να χρησιμοποιηθεί, έκτος ίσως από τον Μπραν Σταρκ, είναι η ίδια η μαγεία. Ο δεύτερος και πιο κοινός είναι η φωτιά, η οποία τους λιώνει, όντας αυτοί πλάσματα του πάγου. Για αυτό, οι ελπίδες πολλών θαυμαστών του κόσμου του GOT  στηρίζονται στους δράκους της Νταϊνέρις Ταργκάριεν.

Τα άλλα όπλα που είναι αποτελεσματικά εναντίων των Λευκών Οδοιπόρων και του στρατού των νεκρών είναι ο οψιδιανός (dragonglass) και το βαλυριανό, ατσάλι από το οποίο φτιάχνονται κάποια όπλα των ευγενών οίκων του Γουέστερος.

Το dragonglass βρίσκεται σε πληθώρα στο Ντράγκονστοουν, από όπου ο Τζον Σνόου ήδη το εξάγει και αναμένεται να χρησιμοποιηθεί κατά κόρον στον 8ο κύκλο της σειράς.

Σε ό,τι αφορά όμως το βαλυριανό ατσάλι τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Τέτοιου είδους όπλα κατέχουν λίγοι, όπως έχουμε διαπιστώσει στους 7 κύκλους του Game of Thrones. Υπάρχει για παράδειγμα, το Longclaw του Τζον Σνόου, ή το Ice του Νεντ Σταρκ. Το πρόβλημα στην κατασκευή τέτοιων όπλων είναι ότι ο πολιτισμός της αρχαίας Βαλύρια, ο οποίος είχε καταφέρει να αποτυπώσει τις ιδιότητες της φωτιάς στο υλικό, έχει χαθεί.

Ο τρόπος παρασκευής σπαθιών από βαλυριανό ατσάλι χάθηκε μαζί με τη Βαλύρια στο συμβάν που έμεινε γνωστό ως «ο χαμός της Βαλύρια» και πλέον όσα τέτοια όπλα έχουν απομείνει, αποτελούν σύμβολο εξουσίας και δύναμης μεταξύ των οίκων του GOT.

Ποιος έχει σπαθί από βαλυριανό ατσάλι

Τα σπαθιά από βαλυριανό ατσάλι είναι πραγματικά μετρημένα στα δάχτυλα. Και συγκεκριμένα:

Το Longclaw , ανήκε στον Τζέορ Μόρμοντ, ο οποίος το έδωσε στον Τζόν Σνόου.

Η Νeedle είναι στην κατοχή της Αρια Σταρκ.

Το Ice, ήταν το σπαθί του Νεντ Σταρκ. Όταν εκτελέστηκε, το πήρε ο Τάιγουιν Λάνιστερ, το έλιωσε και από αυτό φτιάχτηκαν δύο σπαθιά:

1) Το Oathkeeper, που αρχικά το παίρνει ο Τζέιμι Λάνιστερ, αλλά το δίνει στην Μπριάν του Ταρθ
2) Το Widow’s Wail, που αρχικά το είχε ο Τζόφρι Λάνιστερ στον 4ο κύκλο της σειράς, ενώ από τον 7ο κύκλο και μετά βλέπουμε ότι το κρατάει ο Τζέιμι Λάνιστερ.

Το Heartsbane βρίσκεται πλέον στην κατοχή του Σαμ Τάρλι, αφού το έκλεψε από τον πατέρα του.

Το Lightbringer, ανήκε στον Στάνις Μπαράθιον και είναι άγνωστο τι απέγινε.

Όλα αυτά μπορούμε να τα ξαναθυμηθούμε μέσω της Nova που διαθέτει αποκλειστικά όλους τους κύκλους του Game of Thrones σε ένα επικό Box Set στο Nova On Demand.

Οπότε, ραντεβού στη Nova, τον απόλυτο προορισμό του Game of Thrones.

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024