Προκλητικός Αμβρόσιος: Η Εκκλησία θα στηρίξει Κουρουμπλή – Ψυχορραγεί ο ΣΥΡΙΖΑ
Ιδιαίτερα προκλητικός εμφανίστηκε ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος μετά την κριτική που ασκήθηκε στο βουλευτή και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Κουρουμπλή, για την συνάντηση τους
Ιδιαίτερα προκλητικός εμφανίστηκε ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος μετά την κριτική που ασκήθηκε στο βουλευτή και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Κουρουμπλή, για την συνάντηση τους.
Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ ο Αμβρόσιος, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Άνοιξαν οι συριζαίοι τα στόματά τους και λένε πάλι ανοησίες […] Ψυχορραγούν», προσθέτοντας πως η Εκκλησία θα στηρίξει πολιτικά τον κ. Κουρουμπλή.
Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων υποστήριξε πως το 2015 είχε στηρίξει τον Αλέξη Τσίπρα ενώ τώρα απλώς ασκεί κριτική, καθώς ο λόγος του Θεού δεν συνάδει πλέον με τις ενέργειες του πρωθυπουργού ή του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Αμβρόσιος αναφέρθηκε στον Π. Κουρουμπλή, λέγοντας ότι είναι και ήταν ευεργέτης του γηροκομείου όπου είχαν συναντηθεί, και για αυτόν τον λόγο πήγε να τον υποδεχτεί.
Να σημειωθεί ότι η επίμαχη συνάντηση έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια στους κόλπους της Κουμουνδούρου, δεδομένου ότι στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει ευρωεκλογών είναι η συγκρότηση «προοδευτικής συμμαχίας».
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59