Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Αστυνομία, ακίνητοι» φώναξαν στους άνδρες του Λιμενικού οι ένοπλοι δράστες στα Εξάρχεια

«Αστυνομία, ακίνητοι» φώναξαν στους άνδρες του Λιμενικού οι ένοπλοι δράστες στα Εξάρχεια

Ως αστυνομικοί που φορούσαν αλεξίσφαιρα ή σκουρόχρωμα γιλέκα «μάχης» εμφανίστηκαν τα ένοπλα «τάγματα» των Εξαρχείων που ακινητοποίησαν και αφόπλισαν το βράδυ την περασμένη Πέμπτη τους άνδρες του Λιμενικού, κατά τη διάρκεια επιχείρησης για ναρκωτικά σε υπό κατάληψη κτίριο

Ως αστυνομικοί που φορούσαν αλεξίσφαιρα ή σκουρόχρωμα γιλέκα «μάχης» εμφανίστηκαν τα ένοπλα «τάγματα» των Εξαρχείων που ακινητοποίησαν και αφόπλισαν το βράδυ την περασμένη Πέμπτη τους άνδρες του Λιμενικού, κατά τη διάρκεια επιχείρησης για ναρκωτικά σε υπό κατάληψη κτίριο.

Αυτό αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Καθημερινή», η οποία προσθέτει ότι πρόκειται για πρακτική που έχουν υιοθετήσει στο παρελθόν οργανωμένες συμμορίες, αλλά και ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες, στοιχείο το οποίο ενισχύει τη σοβαρότητα όσων φέρονται να διαδραματίστηκαν τη νύχτα της περασμένης Πέμπτης μερικά μόλις μέτρα από την πλατεία Εξαρχείων.

Σύμφωνα με πηγές του Λιμενικού με γνώση της υπόθεσης αλλά και καταθέσεις, οι δράστες μιλούσαν καλά ελληνικά, ο ένας φέρεται να είχε συντονιστικό ρόλο, ενώ διέφυγαν με δύο αυτοκίνητα.

Συγκεκριμένα, οι πηγές του Λιμενικού είπαν ότι βγαίνοντας από το υπό κατάληψη κτίριο στην συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Ερεσού, οι άνδρες του Κεντρικού λιμεναρχείου Πειραιά ήρθαν αντιμέτωποι με τα προτεταμένα όπλα των αγνώστων που τους φώναξαν «αστυνομία, ακίνητοι».

Τα στελέχη του Λιμενικού πίστεψαν προσωρινά πως απέναντί τους είχαν πράγματι αστυνομικούς, όπως άλλωστε είχε συμβεί και σε επιχειρήσεις στο παρελθόν και μάλιστα κάποιοι από αυτούς φέρονται να φώναξαν προς το μέρος των ενόπλων «συνάδελφοι είμαστε», ενώ άλλοι επιχείρησαν να δείξουν την υπηρεσιακή τους ταυτότητα προκειμένου να αποφευχθεί κάποιο «ατύχημα».

Μόνο όταν ένας από τους δράστες κόλλησε το πιστόλι στον κρόταφο του λιμενικού κατάλαβαν ότι απέναντί τους δεν είχαν αστυνομικούς αλλά ενόπλους με εχθρικές διαθέσεις.

Οι ένοπλοι σύμφωνα πάντα με πηγές του Λιμενικού, φάνηκαν ότι είχαν ειδική εκπαίδευση αφού τους διέταξαν να βγάλουν τα όπλα από τις θήκες τους τραβώντας τα με τα δυο δάκτυλα από την λαβή. Αυτή η πρακτική, σύμφωνα με τους λιμενικούς, διδάσκεται σε σχολές των Σωμάτων Ασφαλείας.

Πάντως, ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικοί της αστυνομίας, αμφισβητούν ότι τα άτομα που επιτέθηκαν στα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου ήταν οπλισμένα.

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024