Τα ψέματα τελείωσαν. Η τελική αντίστροφη μέτρηση για το μεγάλο φινάλε έχει ξεκινήσει καθώς βρισκόμαστε πια, μία ανάσα μακριά από την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα της τελευταίας σεζόν του Game of Thrones.

Μπορεί να έχουν πέρασει 8 χρόνια από την πρώτη φορά που παρακολουθήσαμε το πρώτο επεισόδιο της σειράς-φαινόμενο, όμως η ώρα που θα μάθουμε ποιος (ζωντανός ή νεκρός) θα κάτσει στον Σιδερένιο Θρόνο έφτασε και όλοι ανυπομονούν να μάθουν την τύχη των αγαπημένων τους ηρώων.

Μήπως όμως πριν παρακολουθήσουμε τον τελευταίο Game of Thrones κύκλο επεισοδίων, πρέπει να «φρεσκάρουμε» λίγο τη μνήμη μας σε μερικά κομβικά σημεία,  προηγούμενων σεζόν;

Από τον τίτλο του άρθρου, είναι προφανές ότι στις παρακάτω γραμμές υπάρχουν spoilers, γι΄αυτό συνεχίστε την ανάγνωση υπεύθυνα …

View this post on Instagram

2 days until Season 8!!! ❄️🔥

A post shared by Game of Thrones (@gameofthronesnotofficial) on

View this post on Instagram

Second official poster for Game of Thrones Season 8! ❄️🔥

A post shared by Game of Thrones (@gameofthronesnotofficial) on

Η επιλογή των viral

Η παγκόσμια επιτυχία του Game of Thrones, δεν ήταν τυχαία. Όταν το αμερικανικό δικτύου HBO, αποφάσισε να μεταφέρει στην μικρή οθόνη το βιβλίο του George RR Martin, «A Song of Ice & Fire», μπορεί να μην υπολόγιζε στην απήχηση που η σειρά τελικά είχε, τα συσταστικά ωστόσο που χρησιμοποιήθηκαν, ήταν αρκετά για το τηλεοπτικό ντελίριο που ακολούθησε.

Με ποικιλία τόσο σε ανδρικούς, όσο και γυναικείους χαρακτήρες, επικές μάχες, καθηλωτικές ανατροπές και ακολουθώντας ευλαβικά το τρίπτυχο «στέμμα, αίμα, σπέρμα», το Game of Thrones κατάφερε με πανηγυρικό τρόπο να αποκτήσει το δικό του φανατικό κοινό και αμέτρητες viral στιγμές.

Παραδείγματος χάρη, υπάρχει το Walk of Shame της Cersei (σεζόν 5, επεισόδιο 10), η πρώτη φορά που βλέπουμε τo υπερόπλο wildfire (σεζόν 2, επεισόδιο 9), η μονομαχία μεταξύ Mountain και Viper (σεζόν 4, επεισόδιο 8), η ανάσταση του Jon Snow (σεζόν 6, επεισόδιο 2) και φυσικά όλες οι φοβερές σκηνές με τους White Walkers και τους δράκους, να διασκορπίζονται σε διάφορα επεισόδια κατά την εξέλιξη της πλοκής.

Πως επιλέγετε τελικά;

Ευτυχώς, οι δημιουργοί της σειράς, David Benioff και D.B. Ο Weiss προτείνουν το δικό τους πεντάωρο ταξίδι, γυρνώντας στις πιο σημαντικές στιγμές του Game of Thrones. Σκεφτείτε το ως μία αναδρομή στα highlights της σειράς για να προετοιμαστείτε κατάλληλα για τον πόλεμο που έρχεται…

Τα επεισόδια που σας παρουσιάζουμε εδώ, παρακολουθούνται καλύτερα στην σειρά που σας δίνουμε παρακάτω:

 

Winter Is Coming (Σεζόν 1, Επεισόδιο 1)

The Rains of Castamere (Σεζόν 3, Επεισόδιο 9)

The Children (Σεζόν 4, Επεισόδιο 10)

The Battle of the Bastards (Σεζόν 6, Επεισόδιο 9)

 

The Dragon and the Wolf (Σεζόν 7, Επεισόδιο 7)

Η τελευταία σεζόν του Game of Thrones κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 14 Απριλίου.