Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz S-Class: Η γοητεία της τεχνολογικής υπερβολής

Mercedes-Benz S-Class: Η γοητεία της τεχνολογικής υπερβολής

Η κορυφαία πρόταση της γερμανικής φίρμας αποκαλύπτει ένα μέρος των δεδομένα πληθωρικών όσο και καινοτόμων τεχνολογικών χαρακτηριστικών της, τα οποία πρόκειται να αποτελέσουν, εξίσου δεδομένα, βαρόμετρο για τα μέτρα της κατηγορίας.

Φωτογραφίες: Automedia

H επιβλητική, από κάθε άποψη, νέα γενιά της ναυαρχίδας της Mercedes-Benz προσφέρει μια ακόμα σειρά εικόνων της στο φωτογραφικό φακό, ενόσω συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης, εν όψει της άφιξής της, η οποία αναμένεται εντός του 2020.

Πιστή στον χαρακτήρα της ως τεχνολογικού προτύπου, η S-Class δεν κρύβει ούτε ως δοκιμαστικό πρωτότυπο ορισμένες από τις τεχνολογικές εφαρμογές της όπως η ευμεγέθης επιφάνεια radar που κυριαρχεί στη γρίλια και η οποία στην νέα ενσάρκωση του μοντέλου έχει εμπλουτιστεί και με κάμερα όπως αποκαλύπτει μια προσεκτική παρατήρηση στο μπροστινό τμήμα.

Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς σε συνάρτηση και με την παρουσία των ανωτέρω gadgets, η νέα S-Class θα προσφέρει ακόμα περισσότερα σε επίπεδο αυτόνομης οδήγησης χάρη σε μια βελτιωμένη δέσμη συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης.

Σε ό,τι αφορά τις κάπως άκομψες προεξοχές που παρεπιδημούν στις πόρτες, ο λόγος ύπαρξής τους οφείλεται στην προσπάθεια της Mercedes-Benz να κρύψει τις pop-up χειρολαβές οι οποίες αναμένεται να αποτελούν ένα από τα πολλά «ευφυή» χαρακτηριστικά της.

Επίσης, όπως έχει προκύψει από προηγούμενες λήψεις της όπου κατέστη εφικτή και η πρώτη αποτύπωση του εσωτερικού της, η Mercedes-Benz, ετοιμάζει μια ριζική αναμόρφωση σε ό,τι αφορά τον καταμερισμό των οθονών στο ταμπλό, καθώς η νέα γενιά της S-Class θα ενσωματώσει μια εντυπωσιακή σε μέγεθος και κάθετη οθόνη στην κεντρική κονσόλα η οποία θα συνδυάζεται με μια επίσης μεγάλη οριζόντια οθόνη πίσω από το τιμόνι η οποία θα εκτελεί χρέη πίνακα οργάνων.

Με δεδομένο το status και την θέση του μοντέλου στην γκάμα της γερμανικής φίρμας δεν χρειάζεται καν ίσως να αναφερθεί ότι οι λειτουργίες που θα φιλοξενούνται στις παραπάνω οθόνες θα αποτελούν ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός για την εξέλιξη του infotainment ΜΒUX το οποίο αναμένεται να αξιωθεί ακόμα πιο «ευφυείς» προδιαγραφές σε συνδυασμό με καινοτόμες εφαρμογές που θα επιτρέπουν στον οδηγό έναν ακόμα πιο διαισθητικό χειρισμό.

Επιστρέφοντας στις εξωτερικές της επιφάνειες, ο τρόπος που εφαρμόζει το καμουφλάζ πάνω τους προδίδει ότι πρόκειται για την τελική μορφή αμαξώματος της γερμανικής μπερλίνας η οποία δεν επιφυλάσσει εκπλήξεις ως προς την αισθητική της, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν θα φροντίσει να ενισχύσει περαιτέρω την επιβλητική γοητεία της με αλλαγές που θα αποσκοπούν τόσο στον εκσυγχρονισμό των επιμέρους σχεδιαστικών στοιχείων της όσο και να καταστούν σαφές με την πρώτη ματιά ότι πρόκειται για το νέο κορυφαίο μοντέλο της Mercedes-Benz.

Sports in

«Βόμβα» του ESPN για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Ρεπορτάζ που… ταράζει τα νερά για Γιάννη Αντετοκούνμπο και Μιλγουόκι Μπακς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024