Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσαν με αφορμή το θέμα της Novartis ο εκπρόσωπος Τύπου Παύλος Χρηστιδης και ο γραμματέας επικοινωνίας του κόμματος Σταμάτης Μαλέλης.
Κατά την διάρκεια της εβδομαδιαίας ενημέρωσης των δημοσιογράφων στην οποία παρευρέθηκε και ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Βασίλης Κεγκέρογλου.
Όπως τόνισε ο κ Χρηστιδης μετά την κατάρρευση των γεφυρών και τον εκφυλισμό της προσπάθειας για δημιουργία προοδευτικού μετώπου ο κ Τσιπρας αποφάσισε να επαναφέρει την υπόθεση της Novartis.
Με ανυπόστατες κατηγορίες, τόνισε ο κ Χρηστιδης, με μεθοδεύσεις που κάθε οδηγήθηκαν από τον ίδιο τον κ Τσίπρα, προσπαθούν να πλήξουν το
Κίνημα Αλλαγής, τον ουσιαστικό τους αντίπαλο.
Οι επιτελεις του Κινήματος Αλλαγής χρησιμοποίησαν σκληρούς τόνους κατά του σημερινού δημοσιεύματος της Αυγής αλλά και του γραφείου του πρωθυπουργού για τα όσα υποστηρίζουν ότι το Κίνημα Αλλαγής επιδιώκει την παραγραφή των αδικημάτων στην υπόθεση. « Είναι προβοκατόρικο το σημερινό δημοσίευμα της Αυγής και το δελτίο τύπου του Πρωθυπουργού, θα πρέπει να ντρέπονται, τόνισε ο κ. Χρηστιδης.
Σε κάθε περίπτωση οι επιτελεις της Χαριλάου Τρικουπη στέκονται όχι στη νομική αλλά στην πολιτικη ουσία του ζητήματος ξεκαθαρίζοντας ότι επιθυμούν η υπόθεση να φτάσει μέχρι το τέλος και να αποκαλυφθεί η σκευωρία.
Οι συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά υποστηρίζουν ότι υπάρχει σκάνδαλο και αυτό αφορά την εκτίναξη της φαρμακευτικής δαπάνης την περίοδο της διακυβέρνησης Καραμανλή αλλά και την περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ κατα την οποία όπως ελέχθη «οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ έπαιξαν το παιχνίδι των πολυεθνικών του φαρμάκου»
Ζητάμε νομιμότητα και διαφάνεια παντού και δεν έχουμε καμμία διάθεση ρεβανσισμού. Δεν δείξαμε τέτοια διάθεση ούτε μετά το 89 όταν η ΝΔ και ο ΣΥΝ έστειλαν στο δικαστήριο τον Ανδρέα Παπανδρέου ανέφεραν οι επιτελεις της Χαριλάου Τρικούπη.

Πέντε γεγονότα που δειχνουν το στήσιμο

Σε ενημερωτικό σημείωμα της Χαριλάου Τρικουπη παρουσιάζονται 5 γεγονότα που, όπως υποστηρίζουν δείχνουν το στήσιμο της υπόθεσης από την κυβέρνηση και την καραμανλική της συνιστώσα. Μια απλή αναφορά των γεγονότων αποδεικνύει το «στήσιμο».

-Την Πέμπτη 4 Απριλίου εμφανίζεται εσπευσμένα μάρτυρας  που ΔΕΝ προσθέτει κανένα περαιτέρω αποδεικτικό στοιχείο, απλά επαναλαμβάνει τα γνωστά «μου είπαν», «λεγόταν» και άλλα «σου-ξου-μου» φληναφήματα.

-Την επόμενη μέρα Παρασκευή 5 Απριλίου (ημέρα που τα κυριακάτικα φύλλα κλείνουν ύλη) η εφημερίδα DOCUMENTO με διαφήμιση της προαναγγέλλει  αποκάλυψη στο φύλλο της Κυριακής 7 Απριλίου νέας σημαντικής  μαρτυρίας στην υπόθεση NOVARTIS με τίτλο «Νέος μάρτυρας για Λοβέρδο…» και μας πληροφορεί για την διαβίβαση του φακέλου στη Βουλή.

-Την ακριβώς επόμενη μέρα Δευτέρα 8 Απριλίου οι επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς με έγγραφο υποβάλλουν αίτημα στην Εισαγγελέα Διαφοράς να διαβιβασθεί ο φάκελος στη Βουλή.

-Την ίδια ακριβώς μέρα Δευτέρα 8 Απριλίου η Εισαγγελέας Διαφθοράς «μελετά», αντιγράφει  αυτολεξεί το πόρισμα και το διαβιβάζει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τα περαιτέρω.

-Κατά ευτυχή σύμπτωση με τους ίδιους – συνήθεις άλλωστε-  ιλιγγιώδους ταχύτητας ρυθμούς η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου την ίδια ακριβώς μέρα Δευτέρα 8 Απριλίου διαβιβάζει το σχετικό φάκελο στη Βουλή.

Γράψτε το σχόλιο σας