Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Φως» στα κίνητρα της δολοφονίας Μακρή - Τι αποκαλύπτει ο πατέρας του

«Φως» στα κίνητρα της δολοφονίας Μακρή – Τι αποκαλύπτει ο πατέρας του

Οι μαρτυρικές καταθέσεις που περιγράφουν τα επεισόδια στην Μύκονο, την κλοπή του τζιπ του δολοφονημένου Γιάννη Μακρή και τη συνάντηση με τον αρχηγό των Comancheros

Ο 46χρονος επιχειρηματίας Γιάννης Μακρής που δολοφονήθηκε, στα τέλη Οκτωβρίου, στην Βούλα φέρεται να είχε προστριβές -μερικές εβδομάδες πριν από την δολοφονία του- με τον 56χρονο Αυστραλό που είχε γίνει στόχος βομβιστικής επίθεσης στις αρχές Μαρτίου έξω από γυμναστήριο της λεωφ. Βουλιαγμένης!

Ο 46χρονος φέρεται ακόμη-σύμφωνα με την δικογραφία της υπόθεσης που αποκαλύπτει «Το Βήμα» – να είχε έλθει σε σύγκρουση με Αλβανούς ποινικούς που είχαν μεσολαβήσει για να του επιστραφεί –έναντι αμοιβής 10.000 ευρώ- ένα πολυτελές ΙΧ που του είχε κλαπεί .

Επίσης ο δολοφονηθείς επιχειρηματίας φέρεται να είχε φιλονικήσει με υπευθύνους εταιρειών στην Μύκονο σε κρατικό διαγωνισμό για έργο καθαρισμού ενώ είχε προκληθεί επεισόδιο σε μπαρ του «νησιού των Ανέμων» σε συνάντηση του με Λιβανέζο επιχειρηματία με τον οποίο είχαν αντιδικίες από την περίοδο που διέμενε στην Αυστραλία.

Αυτά είναι ορισμένα από τα στοιχεία που περιέχονται στον δικαστικό φάκελο αλλά προέρχονται κι από την περαιτέρω έρευνα σχετικά με τα ενδεχόμενα κίνητρα (ΣΣ δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο) της εν ψυχρώ δολοφονίας του 46χρονου Ελληνοαυστραλού επιχειρηματία, πατέρα δύο παιδιών που διαπράχθηκε στις 31 Οκτωβρίου, έξω από το σπίτι του στην οδό Τροίας.

Η ΕΛΑΣ από την εξέταση βίντεο αλλά κι από έρευνες σε γειτονικά ξενοδοχεία προχώρησε στην σύλληψη ενός 31χρονου Βούλγαρου που είχε παλιότερα κατάστημα τατουάζ στον Καναδά όπου είχε εμπλακεί σε εγκληματικές ενέργειες. Ακόμη καταζητείται ο αδελφός του που φαίνεται να τον βοήθησε στη δολοφονία του 46χρονου. Χωρίς όμως από την ΕΛΑΣ να έχουν διακριβωθεί ποιος είναι ο εντολέας της δολοφονίας και ποιοι οι λόγοι του εγκλήματος.

Σημαντική κρίθηκε από τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ η κατάθεση του πατέρα του δολοφονηθέντα ο οποίος σημείωσε: «Στην Ελλάδα ο Γιάννης είχε αγοράσει ακίνητα στην Αθήνα, στην Αράχωβα, στην Βούλα και σε διάφορα άλλα μέρη και τα οποία νοίκιαζε.  Παλιότερα είχε κάποια προβλήματα στην Αυστραλία αλλά αθώωθηκε. Ο Γιάννης δεν είχε διαφορές με κάποιον ώστε να φοβάται για την ζωή του. Ο Γιάννης με την εταιρεία του έπαιρνε μέρος σε διαγωνισμούς για κρατικές δουλειές, για παράδειγμα ασφάλεια και καθαριότητα σε δήμους και νοσοκομεία, σε δήμους και άλλα τέτοια. Το καλοκαίρι του 2018 είχε πάει στη Μύκονο να συζητήσει για μια δουλειά χωρίς να ξέρω περισσότερες λεπτομέρειες. Ο Γιάννης τους ξεκαθάρισε ότι δεν ήθελε να ασχοληθεί με μαγαζιά ή ιδιωτικές επιχειρήσεις παρά μόνο με κρατικές δουλειές. Για τον λόγο αυτό ο Γιάνης τσακώθηκε στα λόγια με αυτούς της εταιρείας και τελικά ακύρωσαν την συνάντηση που ήθελαν να κάνουν για να συζητήσουν. Ο Γιάννης με την εταιρεία του έπαιρνε μέρος σε διαγωνισμούς και έδινε χαμηλές τιμές για να πάρει τις δουλειές και με αυτόν τον τρόπο «κτυπούσε» τον ανταγωνισμό. Στο παρελθόν είχε κάποιες κόντρες με άλλα άτομα αλλά όλα αυτά είχαν μείνει πίσω απ όσο ξέρω.

Στην Αυστραλία είχε τσακωθεί με κάποιον Λιβανέζο που τον είχαν κατηγορήσει ότι τους είχε φάει πολλά λεφτά. Πριν κάποια χρόνια είχε βρεθεί με ένα μέλος της οικογένειας των Λιβανέζων σε ένα μαγαζί στην Μύκονο και είχαν μαλώσει στα λόγια, αλλά τους χώρισαν και κάποιοι που δούλευαν στο μαγαζί»

Επιπλέον αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εστίασαν το ενδιαφέρον τους και σε ένα άλλο σημείο της κατάθεσης του πατέρα του θύματος που αναφέρθηκε σε περιστατικό κλοπής ενός πολυτελούς τζιπ από τον Γιάννη Μακρή. Όπως κατέθεσε ο πατέρας του, ο 46χρονος έδωσε σε έναν Αλβανό με το μικρό όνομα «Τάκης» το προαναφερόμενο ποσό για να μεσολαβήει για να του το επιστρέψουν πίσω. Όπως επισήμανε ο πατέρας του δολοφονηθέντα επιχειρηματία, «τον Γιάννη τον είχε πειράξει ότι του έκλεψαν το τζιπ μέσα από το σπίτι του . Επίσης τον πείραξε ότι δεν του επέστρεψαν ένα αλμπουμ φωτογραφιών της γυναίκας του που ήταν μέσα στο αυτοκίνητο που κλάπηκε»

Πάντως για την επένδυση στην Μύκονο ρωτήθηκε κι ένας 53χρονος υπεύθυνος της εταιρείας security όπως κι άλλων υπηρεσιών στα νότια προάστια όπου συμμετείχε ο Γιάννης Μακρής με ποσοστό 40% ( ΣΣ στο αρχικό εταιρικό σχήμα συμμετείχε και πρώην βουλευτής) και στα εγκαίνια της οποίας θα πήγαινε στο μοιραίο βραδυ.

Ο 53χρονος ανέφερε στην κατάθεση του « η αλήθεια είναι ότι είχαμε μιλήσει σε κάποιους μεσίτες στην Μύκονο για να βρούμε έδρα του σταθμού όμως τελικά δεν προχωρήσαμε. Ο λόγος ήταν ότι επειδή η Μύκονος είναι ένα περίεργο ας το πούμε νησί , ακούγαμε διάφορα για παρανομίες και άλλα τέτοια και δεν θέλαμε να μπλέξουμε σε οτιδήποτε παράνομο. Μάλιστα ο Γιάνννης ήταν αυτός πρώτος που είπε να μην μπλέξουμε με την Μύκονο καθόλου»

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ ακόμη ερεύνησαν το ενδεχόμενο η δολοφονία του Γιάννη Μακρή να σχετίζεται με δράση στοιχηματικών εταιρειών αφού ένας άλλος Αυστραλός από τον φιλικό περιβάλλον του είχε εταιρείες στην Ελλάδα και την Κύπρο. Ορισμένες από αυτές τις εταιρείες μνημονεύονταν στην έρευνα –στα τέλη του 2016- της Ασφάλειας Αμαρουσίου για την «μαφία των Ρομά». Χωρίς και πάλι να τεκμηριωθεί οποιοσδήποτε συσχετισμός. Ακόμη εξετάζονται πληροφορίες ότι ο 46χρονος είχε δανειοδοτήσει επιχειρηματίες στον τομέα των καυσίμων.

Τέλος έχουν συγκεντρωθεί σαφείς πληροφορίες ότι το θύμα της δολοφονίας στην Βούλα είχε γνωρίσει αλλά και φιλονικήσει, παρουσία άλλων μαρτύρων, με τον πρώην αρχηγό συμμορίας μοτοσικλετιστών στην Αυστραλία στο αυτοκίνητο του οποίου είχε εκραγεί βόμβα την 1η Μαρτίου 2019.

Οι δύο άντρες φαίνεται να γνωρίζονταν από τη Αυστραλία κι οι αντεγκλήσεις υπήρξαν για άγνωστο λόγο, πιθανόν για θέματα παρουσίας τους στην Ελλάδα. Τέλος ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε από αξιωματικούς της ΕΛΑΣ στην κατάθεση ενός ‘Ελληνα ιδιώτη (ήταν παλιά στο πλευρό δολοφονηθέντα «νονού» της νύκτας) που ανέφερε ότι λίγες ώρες πριν την δολοφονία ήταν μαζί με τον Γιάννη Μακρή σε μπαρ της περιοχής και ο 46χρονος του είχε υποδείξει δύο άτομα που πιθανολογούσε ότι τον παρακολουθούσαν.

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024