Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποφασίζομεν και διατάσσομεν: Νέες εκλογές στις 2 Ιουνίου απαιτεί ο Ερντογάν

Αποφασίζομεν και διατάσσομεν: Νέες εκλογές στις 2 Ιουνίου απαιτεί ο Ερντογάν

Το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) την Τρίτη προχώρησε σε διάβημα προς το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο της Τουκρίας (YSK) για επανάληψη των εκλογών στην Κωνσταντινούπολη, με τον Ρ. Ερντογάν και τον Ντ. Μπαχτσελί να δηλώνουν ότι προκρίνουν ως ημερομηνία την 2η μέρα του Ιούνη

Επανάληψη των εκλογών στην Κωνσταντινούπολη ζητάει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος εμφανίζεται να μην αποδέχεται την ήττα σε καμία περίπτωση.

Με τον Εκρέμ Ιμάμογλου να προηγείται ακόμα και μετά την επανακαταμέτρηση, έναντι του Μπιναλί Γιλντιρίμ του υποψήφιου του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, ο Ρ. Ερντογάν  έκανε λόγο για «οργανωμένο έγκλημα», αναφερόμενος στα αποτελέσματα των εκλογών στην Κωνσταντινούπολη, λίγο πριν αναχωρήσει για τη Μόσχα. Το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) την Τρίτη προχώρησε σε διάβημα προς το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο της Τουκρίας (YSK) για επανάληψη των εκλογών στην Κωνσταντινούπολη, με τον Ρ. Ερντογάν και τον Ντ. Μπαχτσελί να προαναγγέλλουν τη 2 Ιουνίου 2019 ως την ημερομηνία που θέλουν να διεξαχθούν οι επαναληπτικές εκλογές.

Το ΑΚΡ στην επανακαταμέτρηση των ψήφων εμφανίζεται να ενισχύεται σε ψήφους ωστόσο ο Ε. Ιμάμογλου του CHP παραμένει μπροστά με 14.000 ψήφους.

Να σημειωθεί ωστόσο ότι – τυπικά τουλάχιστον – το σενάριο δεν μπορεί να υλοποιηθεί με απόφαση μόνο του Ερντογάν, καθώς πρέπει να αποφασίσει σχετικά το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο. Σε κάθε περίπτωση η πιθανότητα δεν μπορεί να αποκλειστεί με βεβαιότητα, δεδομένης και της πολιτικής κατάστασης που επικρατεί στη γείτονα.

Η επίσημη απόφαση αναμένεται με το Ρ. Ερντογάν να ρισκάρει με την παρέμβαση του να καταρρεύσει το σκηνικό του κράτους νομιμότητας που προπαγανδίζει η κυβέρνηση του.

Να σημειωθεί ότι οι ενστάσεις του ΑΚΡ επικεντρώνεται κυρίως στην περιοχή του δήμου Μπουγιούκτσεσμε, ζητά ωστόσο επανάληψη της διαδικασίας στο σύνολο της μητροπολιτικής περιφέρειας.

Ο Ντ. Μπαχτσελί υποστήριξε ότι η επανάληψη των εκλογών μπορεί να αποκαταστήσει τη διαδικασία στη συνείδηση των ψηφοφόρων.

Το πόσο απροετοίμαστος ήταν ο Ρ. Ερντογάν για την ήττα στην Κωνσταντινούπολη, φάνηκε και από τις αφίσες που πλημμύρισαν την πόλη από το απόγευμα, που ευχαριστούσε τους ψηφοφόρους για τη νίκη στον υποψήφιου του ΑΚΡ, Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024