Ένα ένα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτές δείχνουν να παίρνουν αποστάσεις και τελικά να «αδειάζουν» του δόγμα του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, που συνοψίζεται στη φράση: «θα κερδίσουμε τις εκλογές αν βάλουμε κάποιους φυλακή».

Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρή Δρίτσα, ο οποίος σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ, αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis και απαντώντας για το αν κάποιοι θα οδηγηθούν στη φυλακή, συνέστησε προσοχή λέγοντας ότι τέτοια ερωτήματα δεν πρέπει να τίθενται στον πολιτικό διάλογο.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Δρίτσας στο ερώτημα της ΕΡΤ αν υπάρχουν ακράδαντα στοιχεία που θα οδηγήσουν κάποιους στη φυλακή απάντησε: «Ας είμαστε προσεκτικοί. Αυτό το ερώτημα -αν θα πάει κάποιος φυλακή ή όχι- δεν πρέπει κατά τη γνώμη μου στον πολιτικό διάλογο να τίθεται καν, είναι αποκλειστικά θέμα της δικαστικής έρευνας και της ποινικής διαδικασίας. Δεν πρέπει να το προδικάσει κανείς, είναι άλλο το ένα κι άλλο το άλλο», παίρνοντας ξεκάθαρα αποστάσεις από τον Π. Πολάκη ο οποίος σε παλαιότερη τοποθέτηση του είχε αναφέρει: «θα κερδίσουμε τις εκλογές αν βάλουμε κάποιους φυλακή, πρέπει να βάλουμε κάποιους φυλακή!».

«Έχουμε πραγματικές σοβαρές ενδείξεις πέραν της ενοχής πολιτικής και για ενδεχόμενα αδικήματα που βαρύνουν πολιτικά πρόσωπα» είπε ο Θοδωρής Δρίτσας στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ και συνέχισε: «Άλλο πράγμα η πολιτική ευθύνη, άλλο πράγμα αν δωροδοκήθηκε πολιτικό πρόσωπο -και εύχομαι να αποδειχθεί ότι δεν δωροδοκήθηκε- και άλλο πράγμα η δικαστική διερεύνηση. Θα καταγγέλλουμε και θα υβρίζουμε δικαστές;».

Ο κ. Δρίτσας ο οποίος διετέλεσε και πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης της Novartis σημείωσε ότι υπάρχει σκάνδαλο διασπάθισης δημόσιου πλούτου και άσκησε κριτική στην αντιπολίτευση λέγοντας ότι «το ελάχιστο που θα μπορούσε να δει κανείς είναι η ανάληψη πολιτικής ευθύνης που δεν την έχουμε δει μέχρι τώρα». Ο βουλευτής Α’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «σκάνδαλο πολυετές, επαναλαμβανόμενο και διεθνές».

Γράψτε το σχόλιό σας