Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz GLB Concept: Το γονίδιο της περιπέτειας

Mercedes-Benz GLB Concept: Το γονίδιο της περιπέτειας

H γερμανική φίρμα προσφέρει ένα ακόμα δείγμα από την GLB η οποία θα κάνει την εμφάνισή της ως πρωτότυπο στην επικείμενη έκθεση της Σαγκάης, φροντίζοντας να δημιουργήσει τους κατάλληλους συνειρμούς με την εμβληματική G-Class, από την οποία το νέο SUV αν και κοντά στη βάση της γκάμας θα αντλήσει σχεδιαστικές επιρροές.

Έχοντας ήδη δώσει, υπό την μορφή σκίτσου, το πρώτο επίσημο δείγμα γραφής της πρωτότυπης GLB που θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της στην προσεχή έκθεση της Σαγκάης στις 16 Απριλίου, η Mercedes-Benz προχωρά σε ακόμα μια αποκάλυψη που αφορά το νέο SUV μοντέλο της που πρόκειται, ως έκδοση παραγωγής, να τοποθετηθεί ανάμεσα σε GLA και GLC.

Σε αντίθεση με το πρώτο σκίτσο, που αποτύπωνε το στυλιζαρισμένο όσο και αναγνωρίσιμο εσωτερικό της πρωτότυπης GLB με κυρίαρχο το σύστημα infotainment ΜΒUX, η νέα ανάρτηση της Mercedes-Benz, αφορά το ύφος του νέου SUV.

Παρόλο που δεν αποκαλύπτει και πολλά σε σχέση με τα επιμέρους χαρακτηριστικά του αρκεί για να επιβεβαιώσει όσα έχουν εννοηθεί περί μιας πιο περιπετειώδους και τετραγωνισμένης αισθητικής η οποία θα παραπέμπει σε μικρογραφία της εμβληματικής G-Class, δημιουργώντας αυτομάτως την απαραίτητη απόσταση τόσο από την μικρότερη GLA όσο και από την μεγαλύτερη GLC.

Σε κάθε περίπτωση, η εμφάνιση της GLB στην έκθεση της Σαγκάης, αφορά την πρωτότυπη εκδοχή της, εξ ου και τα LED φώτα οροφής ανήκουν αποκλειστικά στο concept car και δεν αναμένεται να επιβιώσουν στην αντίστοιχη έκδοση παραγωγής η οποία θα κάνει την εμφάνισή της στα τέλη του 2019.

Ανεξαρτήτως των όσων αποκαλύπτει ή δεν αποκαλύπτει το νέο teaser που τοποθετεί GLB σε σκηνικό που θυμίζει Jurassic Park δημιουργώντας τους απαραίτητους συνειρμούς με την G-Class, το νέο SUV μοντέλο θα μοιραστεί τα τεχνολογικά του χαρακτηριστικά με τις νέες «μικρές» της Mercedes-Benz, τα οποία πρωτοσύστησε η A-Class, υιοθετώντας αντίστοιχη γκάμα κινητήρων και τεχνολογικές εφαρμογές.

Βέβαια, με δεδομένη την πιο περιπετειώδη φύση του μοντέλου, δεν θα αποτελέσει έκπληξη το γεγονός να αυξήσει τις προσφερόμενες εκδόσεις με τετρακίνηση, ενώ υπό το ίδιο ακριβός σκεπτικό, η γκάμα της δεν αναμένεται να συμπεριλάβει τις μικρότερης ισχύος εκδόσεις που αποτελούν εφαλτήριο για την A-Class.

Αντιθέτως δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η έκδοση GLB 35 AMG η οποία αναμένεται να προσφέρει 306 ίππους αλλά και η ακόμα ισχυρότερη GLB 45 AMG.

Only in

Κυβέρνηση: Η «ανταρσία» των 11 και τα καμπανάκια για το μέλλον

Δύσκολοι καιροί για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. Τα ανησυχητικά μηνύματα που έρχονται από το εσωτερικό της ΝΔ και ο κίνδυνος που έρχεται από τα Δεξιά της.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024