Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Σε μία εβδομάδα στη δημοσιότητα η έκθεση Μάλερ

ΗΠΑ: Σε μία εβδομάδα στη δημοσιότητα η έκθεση Μάλερ

Ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Γουίλιαμ Μπαρ δήλωσε ότι θα δημοσιοποιήσει την έκθεση του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ περί ρωσικής ανάμειξης στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Σε μία εβδομάδα ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Ουίλιαμ Μπαρ θα δημοσιοποιήσει την έκθεση του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ, για τα περί ρωσικής εμπλοκής στις προεδρικές εκλογές του 2016. «Μέσα σε μία εβδομάδα θα είμαι σε θέση να δημοσιοποιήσω την έκθεση», είπε ο Μπαρ μιλώντας στο Κογκρέσο. Υποσχέθηκε μάλιστα ότι αμέσως μετά θα συνεργαστεί με τους προέδρους και των δύο Επιτροπών Δικαστικών Θεμάτων, της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων για τα περαιτέρω αιτήματά τους.

Ο Μάλερ υπέβαλε την εμπιστευτική έκθεσή του στον Μπαρ στις 22 Μαρτίου, έπειτα από έρευνες 22 μηνών. Ο ειδικός εισαγγελέας ερευνούσε αν το προεκλογικό επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ συνεργάστηκε με τη Ρωσία πριν από τις εκλογές και αν ο πρόεδρος αργότερα παρεμπόδισε τη δικαιοσύνη. Στις 24 Μαρτίου ο Μπαρ έστειλε στο Κογκρέσο τετρασέλιδη επιστολή παρουσιάζοντας τα κυριότερα ευρήματα του Μάλερ.

Το υπουργείο αυτήν την περίοδο βρίσκεται στη διαδικασία διαγραφής από την έκθεση των πληροφοριών που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο άλλες έρευνες, ή από τις οποίες θα αποκαλύπτονταν απόρρητες πηγές, εξήγησε ο υπουργός.  Υπενθυμίζεται ότι οι Δημοκρατικοί έχουν ζητήσει να δημοσιοποιηθεί το πλήρες κείμενο της έκθεσης.

Σε σημερινή συνεδρίαση επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων, δύο Δημοκρατικοί βουλευτές ρώτησαν τον Μπαρ πώς σκοπεύει να χειριστεί την έκθεση του Μάλερ. «Το Κογκρέσο ψήφισε ομόφωνα να δει την έκθεση», υπενθύμισε ο πρόεδρος της υποεπιτροπής Χοσέ Σεράνο, προσθέτοντας ότι «απλούστατα δεν μπορεί να αγνοεί τον ελέφαντα στο δωμάτιο».

Η Νίτα Λόουι ανέφερε ότι στην τετρασέλιδη επιστολή του Μπαρ φαίνεται να έχουν επιλεχθεί αποσπάσματα από την έκθεση, ώστε να εξαχθεί «το ευνοϊκότερο δυνατό συμπέρασμα για τον Τραμπ. «Η επιστολή σας εγείρει περισσότερα ερωτήματα απ’ όσα απαντάει», σημείωσε.

Εν τω μεταξύ, ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε από τη Αγία Πετρούπολη ότι ο Μάλερ δεν θα βρει τίποτα, επιμένοντας ότι«η Ρωσία δεν παρενέβη σε οποιεσδήποτε εκλογές». «Από την αρχή λέγαμε ότι η περίφημη επιτροπή του κυρίου Μάλερ δεν θα βρει τίποτα και αυτό το γνωρίζουμε καλύτερα απ’ τον καθένα», είπε.

Επανέλαβε ότι υπήρξε καμία συμφωνία μεταξύ Τραμπ και Ρωσίας: «Δεν γνωρίζαμε τον Τραμπ, ο ίδιος ήρθε στην Μόσχα, αλλά ως επιχειρηματίας και αυτό δεν συνιστούσε γεγονός για εμάς» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, χαρακτηρίζοντας «παραλήρημα» τα περί επέμβασης της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024