Φαίνεται πως τα στελέχη από το χώρο της Κεντροαριστεράς που αναζητούν τον τελευταίο καιρό πολιτική «στέγη» στο κυβερνών κόμμα πάσχουν από… αμνησία καθώς έχουν «θάψει» δηλώσεις με τις οποίες ξιφουλκούσαν κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα χαρακτηρίζοντας τον ως τον βασικό υπεύθυνο ότι η χώρα κόλλησε στα μνημόνια και κατηγορώντας τον ότι γέμισε τον κόσμο με ψέμματα και αυταπάτες.

Ένας από αυτούς, ο Γιάννης Ραγκούσης ο οποίος μετά βίας κατάφερε να συγκεντρώσει ποσοστό 2,39% στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής, το τελευταίο διάστημα στάζει… μέλι για τον πρωθυπουργό δηλώνοντας «παρών» στην προοδευτική συμμαχία που ευαγγελίζεται ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Ραγκούσης μιλώντας στην ΕΡΤ, αφού για μία ακόμη φορά έπλεξε το εγκώμιο του κ. Τσίπρα, τόνισε ότι «η προοδευτική συμμαχία ήλθε για να μείνει» και ότι ο ίδιος είναι – όπως είπε – μέλος μιας προσπάθειας την οποία πιστεύει και πάρα πολύ.

Ερωτηθείς για την κρητική που είχε ασκήσει στον Αλέξη Τσίπρα στο – όχι και τόσο μακρινό παρελθόν – αρκέστηκε να πει ότι σήμερα δεν μπορεί να σταθεί αυτή η κριτική καθώς – τόνισε –  ο ίδιος ο πρωθυπουργός με τη στάση του και την πολιτική του την διέψευσε.

Ραγκούσης εναντίον Ραγκούση

Ο Γιάννης Ραγκούσης όμως, δεν είχε ασκήσει μία συνήθη κριτική σε έναν πολιτικό αντίπαλό του. Είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η ηγετική του ομάδα, είναι ο βασικός υπεύθυνος ότι η χώρα κόλλησε στα μνημόνια.

«Αν ο κ. Τσίπρας δεν είχε ασκήσει την άθλια ανεύθυνη αντιπολίτευση δεν θα είχε κολλήσει η χώρα στα μνημόνια . Ξεσήκωσαν τον κόσμο, γέμισαν τον κόσμο ψέμματα και αυταπάτες μόνο και μόνο για να πάρουν την εξουσία. Την πήραν και την διαχειρίστηκαν με απαράδεκτο τρόπο. Τύφλα να έχει η διαπλοκή της Μεταπολίτευσης» τόνιζε ο κ. Ραγκούσης για τον κ. Τσίπρα πριν υποκύψει στις «σειρήνες της πλατιάς διεύρυνσης Τσίπρα».

Μιλούσε επίσης με στόμφο «για τα σκοτεινά φαινόμενα διαπλοκής που πήγαν να στηθούν και τα βοσκοτόπια Καλογρίτσα» αλλά και για τις ωμές παρεμβάσεις του Πάνου Καμμένου στη Δικαιοσύνη.  Πρόκειται, έλεγε,  «για μία ηγετική ομάδα στην κυβέρνηση που μεταχειρίζεται το ελληνικό κράτος λες και είναι φέουδο».

Το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας την αξία της ηγετικής ομάδας της κυβέρνησης, σημείωνε πως «δεν είναι ικανή, άξια να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια υπογράφοντας μία εθνικά ωφέλιμη συμφωνία». Το έδειξαν – όπως έλεγε οργισμένος –  «στην τελευταία διαπραγμάτευση η οποία  είχε αποτελέσματα πολύ χειρότερα από αυτήν που θα έκανε αν ήταν άλλη πολιτική ηγεσία».

Προέβλεψε μάλιστα ότι η πολιτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει  κακό τέλος, «όπως αξίζει να έχει κάθε πολιτική ομάδα που έχτισε πάνω στο δράμα μιας πτωχευμένης πατρίδας».

Τέλος ο κ. Ραγκούσης ανάμεσα στις βαρύτατες καταγγελίες που έκανε κατά του νυν πρωθυπουργού της χώρα με τον οποίο συμπορεύεται, τόνιζε για το παρελθόν ότι πολλοί έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ αλλά δεν πήγαν – όπως είπε – ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ ούτε στη ΝΔ. Αμέσως μετά μάλιστα,  έσπευσε να κατακεραυνώσει όσους το έκαναν.

«Αυτοί που το έκαναν θα αποτελούν για τον ελληνικό λαό παράδειγμα προς αποφυγή, παράδειγμα πολιτικής ανηθικότητας. Πως είναι δυνατόν η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ να εξαγόρασε με 7.000 ευρώ ευτελισμένους πολιτικούς που μετακινήθηκαν από το ένα κόμμα στο άλλο για να κρατήσουν τη βουλευτική έδρα.  Γιατί ο κ. Τσίπρας αντί να πάρει αυτούς που πήρε από εμάς, που ουσιαστικά τους εξαγόρασε, δε τους πήρε, να μην έφερνε παιδιά προερχόμενα από την Αριστερά και την Οικολογία;».