Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο δραπέτης που τραγουδούσε στις πίστες, έκανε βιντεοκλίπ και εξαπατούσε κόσμο

Ο δραπέτης που τραγουδούσε στις πίστες, έκανε βιντεοκλίπ και εξαπατούσε κόσμο

Μια απίστευτη ιστορία για έναν απατεώνα που διέφευγε εδώ και 17 χρόνια από τις Αρχές αλλά δεν κρύφτηκε ποτέ

Είναι μια από τις ιστορίες που γίνονται… κινηματογραφικές ταινίες. Ενας δραπέτης φυλακών για 17 ολόκληρα χρόνια, όχι μόνο δεν κρύβεται, αλλά έχοντας αλλάξει και το όνομά του κάνει καριέρα ως τραγουδιστής σε διάφορες πίστες της Αθήνας.

Πολυπράγμων, αν και δραπέτης, τόσα χρόνια βρισκόταν στο προσκήνιο του lifestyle της πρωτεύουσας και κινούνταν με απόλυτη άνεση στους κοσμικούς κύκλους, ξεγλιστρώντας από τις αστυνομικές Αρχές. Παρουσιαζόταν άλλοτε ως επιχειρηματίας, άλλοτε ως παρουσιαστής, ενώ πολύ συχνές ήταν οι τηλεοπτικές εμφανίσεις του. Στην καριέρα του στη showbiz είχε γυρίσει ακόμα και βιντεοκλίπ, ενώ στις εμφανίσεις του σε κοσμικά στέκια είχε φωτογραφιστεί μαζί με καλλιτέχνες και παρουσιαστές. Το «ταλέντο» του βέβαια το έδειξε κυρίως στην πίστα δίπλα σε γνωστούς καλλιτέχνες.

Μέχρι και εκπομπή σε επαρχιακό κανάλι είχε κι έπαιρνε συνεντεύξεις από διάφορους σελέμπριτι ενώ ήταν και κουμπάρος του Ανδρέα Μπάρκουλη για τον οποίο είχε μιλήσει όταν αυτός πέθανε.

Απίστευτο κι όμως ελληνικό. Για μια ακόμα φορά η Αστυνομία έκανε το «σουξέ» στην αναζήτηση και τον εντοπισμό του απατεώνα. Ο συγκεκριμένος άνδρας, αν και είχε απασχολήσει τις Αρχές από το 1993, όχι μόνο δεν κρυβόταν από την Αστυνομία αλλά έκανε ανενόχλητος δημόσιες εμφανίσεις! Εδινε τακτικά το «παρών» στα νυχτερινά κέντρα – αντί να το δίνει στα αστυνομικά τμήματα – και είχε αναπτύξει ευρύτατο κύκλο, με πολλές γνωριμίες. Οι μόνοι που αγνοούσαν τα πάντα ήταν οι αρμόδιες Αρχές Ασφαλείας.

Και ψευδώνυμο

Επιπλέον ο δραπέτης δεν είχε πάρει μέτρα ασφαλείας για να αποφύγει τη σύλληψή του. Το μόνο που είχε αλλάξει στο χρονικό διάστημα που υποτίθεται ότι καταζητούνταν ήταν το επώνυμο του (πλαστά στοιχεία ταυτότητας). Και έτσι στα βιντεοκλίπ έβγαινε με καλλιτεχνικό ψευδώνυμο. Παρ’ όλα αυτά κανείς από τους αρμόδιους Ααστυνομίας δεν τον αναγνώρισε και όπως φαίνεται ούτε καν τον αναζήτησε ακόμα και στα πρώτα χρόνια της απόδρασης, που ήταν νωπά τα γεγονότα. Εν ολίγοις άφησαν την υπόθεσή του στα αζήτητα. Τελικά το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, με καθυστέρηση «μόλις» 17 χρόνων, κατά τη διάρκεια ενός τυχαίου ελέγχου στην περιοχή της Ομόνοιας συνελήφθη ο ξεχασμένος δραπέτης.

Αφού προσήχθη για εξακρίβωση στοιχείων, από τον έλεγχο των δαχτυλικών του αποτυπωμάτων διαπιστώθηκαν τα πραγματικά στοιχεία του και αποκαλύφθηκε το ποινικό ιστορικό του (είχε αποδράσει το 2002 κατά τη διάρκεια άδειας από τη φυλακή). Επιπλέον το 2003 είχε καταδικασθεί ερήμην και για άλλη απάτη για την οποία εκκρεμούσε εις βάρος του απόφαση. Ο κύκλος της μεγάλης ζωής έκλεισε και ο συλληφθείς οδηγείται στη Δικαιοσύνη.

Την παράνομη «καριέρα» του την είχε αρχίσει από μικρός. Μέχρι να ασχοληθεί με τα καλλιτεχνικά είχε κάνει επάγγελμα τις απάτες. Παρουσιαζόταν τότε ως στενός συγγενής καλλιτεχνών και βουλευτών και αποσπούσε χρηματικά ποσά από τα θύματα, στα οποία υποσχόταν διευκολύνσεις.

Σταθμός στην καριέρα του ήταν οι απάτες που έκανε το 1996 στην Κρήτη. Στο στόχαστρό του είχαν μπει ιδιοκτήτες ξενοδοχείων στους οποίους παρουσιαζόταν ως γιος γνωστού βουλευτή. Το 2001, σε ηλικία 27 ετών, είχε συλληφθεί στην Πλατεία Κολωνακίου επειδή εις βάρος του εκκρεμούσαν αποφάσεις με τις οποίες είχε καταδικασθεί ερήμην σε ποινή φυλάκισης έξι χρόνων για απάτη, πλαστογραφία και κλοπές.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024