Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Τραμπ απέλυσε μέσω... Twitter την υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας

Ο Τραμπ απέλυσε μέσω… Twitter την υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ διευκρίνισε, και πάλι μέσω Twitter, ότι ο Κέβιν ΜακΑλίναν, νυν διευθυντής της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων, θα αναλάβει μεταβατικός υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας.

Η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, η Κίρστεν Νίλσεν, αποχωρεί από τον θώκο, ανήγγειλε ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μέσω Twitter την Κυριακή, καθώς ο Λευκός Οίκος συνεχίζει την αναδιαμόρφωση της πολιτικής που ασκεί ως προς το μεταναστευτικό ζήτημα.

Δεν είναι σαφή τα αίτια

Την πληροφορία ότι η Νίλσεν επρόκειτο να υποβάλει την παραίτησή της μετέδωσε, λίγη ώρα πριν ο Τραμπ επισημοποιήσει την εξέλιξη, το CBS News, σύμφωνα με το οποίο δεν ήταν σαφές εάν η αποχώρησή της θα γινόταν οικειοθελώς.

Σε άλλο tweet, ο Τραμπ διευκρίνισε ότι ο Κέβιν ΜακΑλίναν, νυν διευθυντής της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων (Customs and Border Protection, CBP), θα αναλάβει μεταβατικός υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας.

Η 46χρονη Νίλσεν ανέλαβε τον θώκο τον Δεκέμβριο του 2017. Τέθηκε επικεφαλής υπουργείου με ευρείες αρμοδιότητες, το οποίο εντέλλεται να εφαρμόσει ορισμένες από τις πλέον αμφιλεγόμενες πολιτικές της κυβέρνησης του προέδρου Τραμπ: από το σχέδιό του για την ανέγερση τείχους στα σύνορα με το Μεξικό ως τον διαχωρισμό των ανήλικων μεταναστών από τις οικογένειές τους.

Στο στόχαστρο των Δημοκρατικών

Στόχος των πολιτικών αυτών ήταν να μειωθεί ο αριθμός των μεταναστών που εισέρχονται παράτυπα στις ΗΠΑ από το Μεξικό και κράτη της κεντρικής Αμερικής.

Η Νίλσεν είχε επικριθεί έντονα από τους Δημοκρατικούς και βρέθηκε αντιμέτωπη με σκληρά ερωτήματα στο Κογκρέσο.

Ο Τραμπ επιμένει ότι οι αφίξεις μεταναστών στα νότια σύνορα της χώρας του αποτελούν κατάσταση «έκτακτης ανάγκης».

Πρόσφατα, απείλησε να κλείσει τα σύνορα με το Μεξικό, ή τμήματά τους, εάν το Κογκρέσο δεν προωθήσει τροποποιήσεις στη νομοθεσία προκειμένου να κλείσουν αυτά που ο ίδιος αποκαλεί «παραθυράκια» υπέρ των μεταναστών.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024