Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νέο κύμα κακοκαιρίας: Καταιγίδες, ισχυροί άνεμοι και αφρικανική σκόνη

Νέο κύμα κακοκαιρίας: Καταιγίδες, ισχυροί άνεμοι και αφρικανική σκόνη

Αντιμέτωπη με νέο κύμα κακοκαιρίας θα έρθει η χώρα τις προσεχείς ώρες καθώς στις περισσότερες περιοχές θα σημειωθούν ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες

Αντιμέτωπη με νέο κύμα κακοκαιρίας θα έρθει η χώρα τις προσεχείς ώρες καθώς στις περισσότερες περιοχές θα σημειωθούν ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες ενώ θα υπάρχει και μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Πιο ισχυρά αναμένονται τα φαινόμενα στη νότια ηπειρωτική χώρα έως το μεσημέρι και στη συνέχεια στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά, καθώς επίσης στο Βόρειο και στο Ανατολικό Αιγαίο.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο θα παρουσιάσουν νέα ενίσχυση και θα πνέουν από δυτικές και νοτιοδυτικές διευθύνσεις έως 8 και τοπικά 9 μποφόρ.

Στην Αττική  αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες από νωρίς το πρωί ενώ δεν αποκλείεται τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους ισχυρά το μεσημέρι και απόγευμα.

Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη ενώ οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Όσο αφορά στη θερμοκρασία,  θα κυμανθεί από 13 έως 17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες από νωρίς το πρωί ενώ τα φαινόμενα το μεσημέρι και απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 15 βαθμούς.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, τη Δευτέρα αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο σύνολο σχεδόν της χώρας. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν μόνο σε πολύ μεγάλα υψόμετρα. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το βράδυ θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία από 9 έως 15, στη Θράκη από 10 έως 17, στην Πελοπόννησο από 11 έως 15, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 18, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 16, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 12 έως 19, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 11 έως 17, και στην Κρήτη από 12 έως 22 και τοπικά στα ανατολικά έως 24 με 25 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό και τις Σποράδες θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, από το απόγευμα όμως θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ, όμως προς το βράδυ θα γίνουν ανατολικοί ίδιας έντασης. Στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα στραφούν σε νότιους 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες και νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, με σημαντική σταδιακή ενίσχυση από το μεσημέρι, φτάνοντας το βράδυ τα 8 και τοπικά τα 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, από το απόγευμα όμως θα γίνουν βορειοδυτικοί 4 έως 6 μποφόρ.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε την εξέλιξη των βροχοπτώσεων που περιμένουμε από το απόγευμα της Κυριακής 07/04 έως το βράδυ της Τρίτης 09/04.

Πρόγνωση για την Τρίτη

καιρός: στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στα νότια 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024