Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ημερίδα κατά του bullying: «Η σιωπή είναι ο χειρότερος εχθρός»

Ημερίδα κατά του bullying: «Η σιωπή είναι ο χειρότερος εχθρός»

Με επιστημονική ημερίδα άνοιξε ο κύκλος δράσεων κατά του bullying στην Αργυρούπολη

Στην Αργυρούπολη, μια περιοχή που παραμένει συγκλονισμένη από την αυτοκτονία (πέρυσι) ενός μαθητή αλλά και την απόπειρα ενός άλλου εφήβου να βάλει τέλος στη ζωή του, άνοιξε ο κύκλος μιας σειράς εκδηλώσεων με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό. Την επιστημονική ημερίδα με τίτλο «Bullying: Aναγνωρίζω, Προσεγγίζω, Ακυρώνω τις μορφές του» διοργάνωσε το Σάββατο το «Hikarikwai / Ελληνο Ιαπωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Αργυρούπολης», υπό την αγίδα του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης.

Οι ομιλίες των ειδικών, σύμφωνα με τους διοργανωτές οι οποίοι σκοπεύουν να συνεχίσουν τις δράσεις τους με ανάλογες πρωτοβουλίες, «χτύπησαν» στην καρδιά του προβλήματος, ενώ οι περισσότεροι αναφέρθηκαν σε παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν άμεσα από γονείς και δασκάλους και τόνισαν την ανάγκη εγρήγορσης από όλους.

Ο συντονιστής της ημερίδας, Δρ. Ψυχολογίας – Συγγραφέας, Γιώργος Πιντέρης, κάνοντας τον απολογισμό, αναφέρθηκε σε όσα συνθέτουν το πρόβλημα και τόνισε πως σημαντικό στοιχείο της πρόληψης είναι η ουσιαστική επικοινωνία των ανηλίκων με τους γονείς, τους φίλους και το σχολικό περιβάλλον: «Η σιωπή σε αυτήν την περίπτωση δεν είναι ο καλύτερος φίλος, μα ο χειρότερος εχθρός». Ο φόβος είναι αυτός που, όπως τονίστηκε στην ομιλία του δασκάλου yawara / αρχαίου judo Μάνου Δασκαλάκη, «γεννά» και θέτει πολλές φορές εκτός ελέγχου την όλη κατάσταση, οδηγώντας την σε οδυνηρά αποτελέσματα.

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας μίλησαν επιπλέον οι εξής ειδικοί: Έλσα Μπάρδα, Κλινική Ψυχολόγος – Αναλύτρια Εφαρμοσμένης Συμπεριφοράς (για τα «αθόρυβα» σημάδια τουbulying), Αναστασία Ευαγγέλου – Στολίγκα, Παιδαγωγός Προσχολικής Ηλικίας, Μιχάλης Τσικαλάκης, πρόεδρος Ένωσης Συλλόγων Γονέων του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης, Μέλος Δ.Σ Ομοσπονδίας Γονέων Περιφέρειας Αττικής, Αντώνης Χιωτάκης, Στρατιωτικός – Εκπαιδευτής Αυτοάμυνας Ειδικών Δυνάμεων (για την επίδραση των πολεμικών τεχνών κατά τουbullying), Αλεξάνδρα Μαλεβίτη, Ψυχοπαιδαγωγός – Εκπαιδευτικός, Παιδο-ψυχολόγος, Φώτης Χαρίτος, Δικηγόρος (για τις νομικές πτυχές του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού). Με παρέμβασή τους συμμετείχαν η Ευαγγελία Μιμίδου, Δρ Πανεπιστημίου Αθηνών – Τμήμα Φιλολογίας και η Ψυχολόγος Ζωή Κορέα.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024