
Πού κερδίζει έδρες η ΝΔ, πού χάνει ο ΣΥΡΙΖΑ
Η μάχη ανά περιφέρεια με βάση τη δημοσκόπηση της Metron Analysis και τις προβλέψεις του εκλογικού νόμου
Ευρεία νίκη στις ευρωεκλογές ζητεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς επιθυμεί να είναι και ψήφος εμπιστοσύνης στο κόμμα του για την επόμενη μέρα των εθνικών εκλογών με παράπλευρη σηματοδότηση ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ως προοπτική για κυβέρνηση έχει τελειώσει».
Ταυτόχρονα ρίχνει το γάντι στον Αλέξη Τσίπρα. «Αν θέλει να προκηρύξει εκλογές και αύριο, να τις κάνουμε μέσα στο Πάσχα, καλοδεχούμενο. Γιατί κάθε μέρα που περνάει, κάθε εβδομάδα που περνάει, τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα» δήλωσε στη συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Open.
Ο πρόεδρος της ΝΔ πιστεύει ότι η κάλπη των ευρωεκλογών, στις οποίες αποδίδει ιδιαίτερη πολιτική σημασία, θα δώσει την ευκαιρία στους πολίτες να εκφραστούν για πρώτη φορά ύστερα από τέσσερα χρόνια και ότι η ψήφος τους «θα στείλει διάφορα μηνύματα.
Ενα μήνυμα αποδοκιμασίας στην κυβέρνηση και ένα άλλο για το ποιος μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα με ασφάλεια στην Ευρώπη που αλλάζει. Θα είναι μια γέφυρα για την επόμενη εθνική αναμέτρηση» επισήμανε.
Σε πρώτο πλάνο ο πρόεδρος και τα στελέχη της ΝΔ οργώνουν την επικράτεια αναλύοντας το πρόγραμμα και τις κυβερνητικές τους θέσεις. Στα μετόπισθεν, στην Πειραιώς, επεξεργάζονται σενάρια κατανομής εδρών σύμφωνα με στοιχεία που έχουν διαθέσιμα από τις δημοσκοπήσεις.
Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις με βάση την εκτίμηση εδρών
Σε ποιες μονοεδρικές περιφέρειες έχει το απαραίτητο προβάδισμα η ΝΔ
Πού θα δοθεί η μεγάλη μάχη
Σε ποιες μεγάλες περιφέρειες καταγράφονται απώλειες για τον ΣΥΡΙΖΑ
Πόσες έδρες και ποιες φαίνεται να εξασφαλίζουν ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή
Διαβάστε περισσότερα στο ρεπορτάζ της Δήμητρας Κρουστάλλη στο «Βήμα της Κυριακής»
- Αθηνά Οικονομάκου: Η πρόβα νυφικού σε διάσημο οίκο μόδας
- Κεφαλονιά: Το έγγραφο των εργαζομένων του νοσοκομείου στις καταγγελίες για τα ΤΕΠ μετά τον θάνατο της 19χρονης
- Ο Ολυμπιακός θυμήθηκε την επική πρόκριση επί της Φενέρ και τις επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι (pic, vid)
- Παραιτήθηκε ο Μακάριος Λαζαρίδης – Κατηγορεί την αντιπολίτευση για «λάσπη και συκοφαντία»
- Το πρόγραμμα των play offs της Euroleague: Οι ημερομηνίες του Ολυμπιακού και πότε παίζει ο Παναθηναϊκός εφόσον προκριθεί
- Ο Τομ Κρουζ αγνώριστος με γκρίζα μαλλιά και κοιλιά σε βίντεο από την ταινία «Digger» του Ινιάριτου

