Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποστολάκης: Είμαστε σε θέση να υπερασπιστούμε τα εθνικά μας δίκαια μόνοι μας

Αποστολάκης: Είμαστε σε θέση να υπερασπιστούμε τα εθνικά μας δίκαια μόνοι μας

Την ετοιμότητα και την επάρκεια των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων για να προασπίσουν τα εθνικά συμφέροντα όταν και εφόσον απαιτηθεί, τόνισε ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης.

«Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν και την ετοιμότητα και την επάρκεια για να προασπίσουν τα εθνικά συμφέροντα όταν και εφόσον απαιτηθεί. Να μην έχετε καμία αμφιβολία», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης.

Μιλώντας στην εφημερίδα Real News σημείωσε ότι «η απρόσκοπτη υλοποίηση και τα άριστα αποτελέσματα του συνολικού φάσματος των επιχειρησιακών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων των Ενόπλων μας Δυνάμεων, μας βεβαιώνει ότι είμαστε σε θέση μόνοι μας να υπερασπιστούμε τα εθνικά μας δίκαια».

Ο κ. Αποστολάκης επανέλαβε ότι «είμαστε αταλάντευτα προσηλωμένοι στην υπεράσπιση των εθνικών μας θέσεων όπως αυτές προσδιορίζονται από το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες, θέσεις οι οποίες και οριοθετούν επακριβώς τις δικές μας «κόκκινες γραμμές»». «Είμαστε υπέρ της ειρηνικής συνύπαρξης των κρατών και της διευθέτησης των όποιων διαφορών μεταξύ τους, σύμφωνα με τις πρόνοιες του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ. Παρά ταύτα δεν αιθεροβατούμε και είμαστε προσγειωμένοι στην πραγματικότητα», τόνισε.

Όσον αφορά στην ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων ο κ. Αποστολάκης ανέφερε ότι «έχει αρχίσει η παραλαβή ελικοπτέρων ΗΠΑ (Chinook-Kiowa), δρομολογείται η αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16, υλοποιείται ο εκσυγχρονισμός των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P-3B, ενώ γίνονται και οι απαραίτητες ενέργειες για τον εκσυγχρονισμό των Φρεγατών τύπου ΜΕΚΟ, την ενίσχυση του Στόλου με Φρεγάτες, την αναβάθμιση των αεροσκαφών Mirage και τον εκσυγχρονισμό της αεράμυνας».

Για τη συμφωνία αμυντικής συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία ο κ. Αποστολάκης υπενθύμισε ότι «η πρόσφατη θεσμοθέτηση της διμερούς αμυντικής συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία, με την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας, εξυπηρετεί τα στρατηγικά συμφέροντα της Ελλάδας στην περιοχή.

Ο υπουργός Άμυνας σημείωσε ότι επιδίωξη της ελληνικής πλευράς είναι να καταστεί η χώρα μας, ο κύριος στρατηγικός αμυντικός εταίρος της Βόρειας Μακεδονίας. «Φυσικά και η Βόρεια Μακεδονία έχει διάθεση συνεργασίας μαζί μας, κάτι που τονίστηκε και πάλι από τον πρωθυπουργό και την υπουργό Άμυνας της εν λόγω χώρας στις 2 Απριλίου», συμπλήρωσε ο κ. Αποστολάκης.

Ο κ. Αποστολάκης προανήγγειλε την ψήφιση στο άμεσο μέλλον νομοσχεδίου του Υπουργείου Άμυνας, το οποίο -όπως είπε-  διευθετεί πλειάδα ζητημάτων που αφορούν στα στελέχη και στην οργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων. «Δεν μένουμε όμως μόνο εκεί. Είναι, μεταξύ άλλων, πάγια η επιδίωξη για αριθμητική αύξηση και ανανέωση του προσωπικού, όπως είναι πάγιες και οι οδηγίες, αλλά και ο έλεγχος, για την καθημερινή εξάσκηση της διοίκησης υπό το πρίσμα διαφάνειας και αξιοκρατίας», τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024