Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σταϊκούρας: Τα 2,1 δις ευρώ έφτασαν τα χρέη του δημοσίου

Σταϊκούρας: Τα 2,1 δις ευρώ έφτασαν τα χρέη του δημοσίου

«Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου αντί να μειώνονται, αυξάνονται, ξεπερνώντας πλέον τα 2,1 δισ. Ευρώ», σημείωσε ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Σταϊκούρας.

«Οι προθεσμίες περνούν η μία μετά την άλλη αλλά τα χρέη του Δημοσίου διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα», τονίζει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Σταϊκούρας. Σημείωσε ότι «οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου αντί να μειώνονται, αυξάνονται, ξεπερνώντας πλέον τα 2,1 δισ. Ευρώ».

«Την ίδια στιγμή, η 2η Έκθεση Ενισχυμένης Εποπτείας των πιστωτών, αν και κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο πρόβλημα, διαπιστώνει “μη συσσώρευση νέων οφειλών” και “εκπλήρωση των κυβερνητικών δεσμεύσεων», παρατήρησε ο κ. Σταϊκούρας.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «παρ’ ότι η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί να μηδενίσει αυτές τις οφειλές, αρχικά τον Αύγουστο του 2018, και μεταγενέστερα στο τέλος του 2018. Μάλιστα, μετά το χθεσινό Eurogroup, ο μηδενισμός τους έχει πάψει να προσδιορίζεται χρονικά».

«Η μετάθεση, όμως, της επίλυσης του προβλήματος δεν μπορεί να συνεχίζεται» προειδοποίησε εξηγώντας ότι «τα υψηλά χρέη του Δημοσίου, σε συνδυασμό με την μη εκκαθάριση εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης και τη συστηματική υποεκτέλεση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων στερούν πολύτιμη ρευστότητα από την πραγματική οικονομία, από νοικοκυριά και επιχειρήσεις, υπονομεύοντας την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας.

«Η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα βάλει οριστικά τέλος σε αυτή την οικονομικά αναποτελεσματική και κοινωνικά  άδικη επιλογή που συνειδητά έχει κάνει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», κατέληξε ο κ. Σταϊκούρας.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024