Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παραιτήσεις στελεχών της ΔΗΜΑΡ μετά το deal Τσίπρα-Θεοχαρόπουλου

Παραιτήσεις στελεχών της ΔΗΜΑΡ μετά το deal Τσίπρα-Θεοχαρόπουλου

Με ανακοίνωσή τους οι πρώην βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης και Θωμάς Ψύρρας, καθώς και τα μέλη της Κ.Ε της ΔΗΜΑΡ Γεράσιμος Γεωργάτος, Χρήστος Γκαρμπούνης και Στέλιος Παναγούτσος, εκφράζουν τη διαφωνία τους με την απόφαση για σύμπλευση της ΔΗΜΑΡ με το ΣΥΡΙΖΑ.

Με ανακοίνωσή τους οι πρώην βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης και Θωμάς Ψύρρας, καθώς και τα μέλη της Κ.Ε της ΔΗΜΑΡ Γεράσιμος Γεωργάτος, Χρήστος Γκαρμπούνης και Στέλιος Παναγούτσος, εκφράζουν τη διαφωνία τους με την απόφαση για σύμπλευση της ΔΗΜΑΡ με το ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση των στελεχών της ΔΗΜΑΡ αναφέρει «μετά τη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς αποφασίστηκε η σύμπλευση της ΔΗΜΑΡ με το ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες ευρωπαϊκές και εθνικές εκλογές. Επειδή διαφωνούμε με την πολιτική λογική του εγχειρήματος που είναι ανακόλουθη με τη μέχρι τώρα πορεία μας, δηλώνουμε ότι καταψηφίσαμε τη σχετική εισήγηση του προέδρου και δηλώνουμε ότι παραιτούμαστε από μέλη των οργάνων της ΔΗΜΑΡ».

Οριστικό deal Τσίπρα – Θεοχαρόπουλου

Έδωσαν τα χέρια και επισήμως ΣΥΡΙΖΑ και Δημοκρατική Αριστερά.

«Καλωσορίζουμε τη ΔΗΜΑΡ στο κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο των προοδευτικών δυνάμεων. Ενώνουμε δυνάμεις απέναντι στην οπισθοδρόμηση, τον νεοφιλελευθερισμό και την ακροδεξιά. Για την κοινωνική δικαιοσύνη και την ευημερία», έγραψε στο Twitter o Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντησή τους με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο.

«ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ αποφασίσαμε να συμπορευτούμε σε προγραμματική βάση με όρους πολιτικής και οργανωτικής αυτονομίας», δήλωσε ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Μεθοδεύσεις καταγγέλλουν στελέχη της ΔΗΜΑΡ

Μεθοδεύσεις του Θανάση Θεοχαρόπουλου καταγγέλλουν στελέχη της ΔΗΜΑΡ με στόχο τη συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη σημερινή σχετική απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Ειδικότερα η ΚΕ της ΔΗΜΑΡ σε σημερινή της συνεδρίαση αποφάσισε με 30 ψήφους υπέρ και 3 κατά τη συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ με στόχο όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση «την ανάδειξη μιας πραγματικά προοδευτικής πολιτικής σε Ελλάδα και Ευρώπη, παραμερίζοντας άλλα όχι σβήνοντας, τις διαφορές μας για το παρελθόν, για κυβερνητικές πολιτικές που ασκήθηκαν και τις υπαρκτές μας διαφωνίες σε μια σειρά ζητημάτων».

Ωστόσο στελέχη του κόμματος καταγγέλλουν παρασκήνιο πίσω από την απόφαση. Ειδικότερα, πηγές από το εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ σημειώνουν ότι τις τελευταίες ημέρες ο πρόεδρος του κόμματος Θανάσης Θεοχαρόπουλος, αλλοίωσε τη σύνθεση της Κεντρικής Επιτροπής διαγράφοντας 30 από τα 81 μέλη της. Στους διαγραφέντες ήταν 14 μέλη που παρέμειναν στον ΚΙΝΑΛ αλλά και άλλοι.

Με την κίνηση αυτή, σύμφωνα με στελέχη της ΔΗΜΑΡ, ο Θ. Θεοχαρόπουλος διαμόρφωσε μια Κεντρική Επιτροπή 51 μελών γεγονός που του εξασφάλισε την απαιτούμενη πλειοψηφία στην σημερινή συνεδρίαση. Μια συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε από ένταση. Είναι ενδεικτικό ότι οι πρώην βουλευτές Νίκος Τσούκαλης και Θωμάς Ψύρας ξεκαθάρισαν ότι δεν αποδέχονται τη σημερινή απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ 25 από τους διαγραφέντες θα προχωρήσουν αύριο σε κοινή ανακοίνωση για τις εξελίξεις στη ΔΗΜΑΡ.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024