Το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσε η ραγδαία βροχόπτωση στη Σητεία αποτυπώνεται στο βίντεο που καταγράφηκε με drone.

Στις εικόνες φαίνεται ολόκληρη η περιοχή να έχει πλημμυρίσει, με τις καταστροφές να υπολογίζονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, ιδιαίτερα σε σπίτια και καλλιέργειες.

Αρκετά σημεία του επαρχιακού δικτύου παραμένουν κλειστά εξαιτίας των καθιζήσεων αλλά και των κατολισθήσεων ενώ η πυροσβεστική προχωρά σε δεκάδες αντλήσεις υδάτων σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας 11 άνθρωποι κινδύνευσαν στη Σητεία εξαιτίας της πλημμύρας με την πυροσβεστική και την ΕΜΑΚ να στήνουν μεγάλη επιχείρηση για την διάσωσή τους, η οποία ευτυχώς είχε αίσιο τέλος.

Έντεκα ακόμα άνθρωποι απεγκλωβίστηκαν στα Πιλαλλήματα του Μακρύ Γιαλού και ένας οδηγός που κινούταν στο Τζερμιάδω Λασιθίου.

Οι αρχές απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να μην μετακινούνται αν δεν υπάρχει ανάγκη, ενώ συνεργεία της περιφέρειας έχουν αρχίσει την καταγραφή των ζημιών.

 

Σητεία – Εικόνες Καταστροφής (06-04-2019)Μπράβο στην Αστυνομία,την ΕΔΕΑΚ,τον Ερυθρό Σταυρό,την Πυροσβεστική,τη ΔΕΗ,τους αρμόδιους του Δήμου και σε κάθε πολίτη που βοήθησε στη σημερινή κατάσταση.Mitato Films.

Δημοσιεύτηκε από Dimitris Pathiakis MitatoFilms στις Σάββατο, 6 Απριλίου 2019

 

Γράψτε το σχόλιο σας