Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
H Google κατήργησε το συμβούλιο ηθικής

H Google κατήργησε το συμβούλιο ηθικής

Η Google κατήργησε κιόλας το συμβούλιο ηθικής που είχε δημιουργήσει προ ημερών, έπειτα από παρέμβαση εργαζομένων της που διαφωνούσαν για τη σύνθεση του

Δύσκολες εποχές για να είναι κανείς ηθικός. Δεν πρόλαβε καλά-καλά η Google να δημιουργήσει ένα εξωτερικό συμβούλιο ηθικής για θέματα τεχνητής νοημοσύνης και ανακοίνωσε ότι το καταργεί.

Το οκταμελές συμβούλιο (Advanced Technology External Advisory Council-ATEAC), που είχε δημιουργηθεί στις 26 Μαρτίου, αποτελείτο από καθηγητές πανεπιστημίου, πρώην κυβερνητικά στελέχη και άλλους εξωτερικούς εμπειρογνώμονες σε θέματα αναδυομένων τεχνολογιών.

Αμέσως μετά τη δημιουργία του, το συμβούλιο «σκόνταψε» πάνω σε διαφωνίες σχετικά με τη συμμετοχή δύο μελών του, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς και τη βρετανική «Γκάρντιαν».

Περισσότεροι από 2.300 εργαζόμενοι της Google, καθώς και άλλοι επώνυμοι εκτός εταιρείας, υπέγραψαν κείμενο που ζητούσε την απομάκρυνση της ρεπουμπλικανής Κέι Κόουλς Τζέιμς, η οποία είναι πρόεδρος στη συντηρητική δεξαμενή σκέψης Heritage Foundation και γνωστή για τους δεσμούς της με τον πρόεδρο Τραμπ, καθώς και τις απόψεις της κατά της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ.

Είχε προηγηθεί η παραίτηση ενός άλλου μέλους του συμβουλίου, του Αλεσάντρο Ακουίστι, ειδικού σε θέματα ιδιωτικότητας.

«Είναι ξεκάθαρο πως υπό τις παρούσες συνθήκες το συμβούλιο δεν μπορεί να λειτουργήσει όπως θα θέλαμε. Συνεπώς το καταργούμε και επιστρέφουμε στο τραπέζι του σχεδιασμού», δήλωσε εκπρόσωπος της Google.

Οι εργαζόμενοι της Google εμφανίζουν ολοένα πιο ακτιβιστική και συνδικαλιστική δραστηριότητα και διάθεση να επέμβουν στην πορεία της εταιρείας, διαμαρτυρόμενοι για διάφορες διοικητικές αποφάσεις που θεωρούν απαράδεκτες.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024