Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βαγγέλης Γιακουμάκης: Στο σκαμνί οι εννιά κατηγορούμενοι για καψώνια και βασανιστήρια

Βαγγέλης Γιακουμάκης: Στο σκαμνί οι εννιά κατηγορούμενοι για καψώνια και βασανιστήρια

Το κατηγορητήριο αφορά στα καψώνια που έπαιρναν τη μορφή βασανιστηρίων και στα πειράγματα που είχαν μετατραπεί σε άγριο bullying και είχαν κάνει αφόρητη τη ζωή του Βαγγέλη

Tη Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη για τα βασανιστήρια σε βάρος του νεαρού σπουδαστή, Βαγγέλη Γιακουμάκη. Στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων θα καθίσουν οι εννέα νεαροί συμφοιτητές του από 20 ως 24 ετών.

Όλοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της πρόκλησης σωματικών βλαβών από κοινού και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του 20χρονου σπουδαστή, γεγονότα τα οποία συνέβησαν πριν από τον θάνατό του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το dikastiko.gr, το κατηγορητήριο αφορά στα καψώνια που έπαιρναν τη μορφή βασανιστηρίων και στα πειράγματα που είχαν μετατραπεί σε άγριο bullying και είχαν κάνει αφόρητη τη ζωή του Βαγγέλη, σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορούσε πλέον ούτε να βγει από την πόρτα του δωματίου του ή να κάνει ντους με την ηρεμία του. Κι όλα αυτά, κατά τη διάρκεια της διετούς φοίτησής του στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.

Το χρονικό

Η εξαφάνιση του Γιακουμάκη ανακαλύφθηκε από την μητέρα του η οποία τηλεφωνούσε στο κινητό του, αλλά δεν έπαιρνε απάντηση. Στη συνέχεια τηλεφώνησε σε συμφοιτητές του μήπως ήξεραν που βρίσκεται. Την ίδια ημέρα ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του Γιακουμάκη. Αρχικά οι έρευνες επικεντρώθηκαν μόνο στην ευρύτερη περιοχή της σχολής, αλλά αργότερα οι έρευνες επεκτάθηκαν σε όλη τη χώρα.

Κατόπιν εισαγγελικής εντολής ξεκίνησε στα τηλεοπτικά δίκτυα η προβολή κάρτας στοιχείων του Γιακουμάκη για την διευκόλυνση των ερευνών εντοπισμού, ενώ διάφορες μαρτυρίες τον ήθελαν να βρίσκεται σε διάφορα σημεία της Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών αποκαλύφθηκαν τα περιστατικά βίας και εκφοβισμού εναντίον του Γιακουμάκη, τα οποία θεωρείται ότι ήταν τα αίτια που τον ώθησαν να εξαφανιστεί. Οι έρευνες είχαν διάρκεια 40 μέρες.

Τελικά, στις 15 Μαρτίου του 2015, εντοπίστηκε το πτώμα του Γιακούμακη, 800 μέτρα μακριά από την Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων. Το πτώμα αναγνωρίστηκε από τον θείο του θύματος. Η είδηση συγκλόνισε ολόκληρο το πανελλήνιο και χιλιάδες άτομα αποχαιρέτησαν τον Γιακουμάκη μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Κηδεύτηκε δύο ημέρες μετά, στις 17 Μαρτίου.

Οι έρευνες για τον θάνατο του Γιακουμάκη συνεχίστηκαν, καθώς οι αποκαλύψεις για την άσκηση bullying εναντίον του. Αποκαλύφθηκε επίσης και η εμπλοκή εξωσχολικού προσώπου στη παρέα που ενοχλούσε τον Γιακουμάκη.

Μετά την εύρεση του πτώματός του, διοργανώθηκαν συγκεντρώσεις εναντίον της βίας και του εκφοβισμού σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας στη μνήμη του ενώ συνέχεια αποκαλύπτονταν νέα περιστατικά βίας εναντίον του Γιακουμάκη, με αποκορύφωμα την δημοσίευση ενός βίντεο, στις 4 Ιουλίου του 2016, στο οποίο μια παρέα παιδιών του ασκούσε σωματική βία.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024