Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γεννηματά: Ισχυρό ΚΙΝΑΛ ή διχασμός και νέες περιπέτειες

Γεννηματά: Ισχυρό ΚΙΝΑΛ ή διχασμός και νέες περιπέτειες

Η Φώφη Γεννηματά επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας πως στέλνουν λανθασμένα μηνύματα στον ελληνικό λαό

Εθνικές εκλογές το συντομότερο δυνατόν ζήτησε η Φώφη Γεννηματά, για την οποία το πραγματικό δίλημμα δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ, αλλά ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή διχασμός και νέες περιπέτειες. Όπως είπε η κ. Γεννηματά, «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ επέλεξαν τον δρόμο του διχασμού και της πόλωσης».

Μιλώντας στον Σκάι η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής τόνισε πως «στο συνέδριο τελειώσαμε με την πολυκομματική λειτουργία» και επεσήμανε ότι το ΚΙΝΑΛ «δεν είναι ΠΑΣΟΚ με άλλο όνομα».

«Το ΠΑΣΟΚ δεν έφυγε ποτέ από το ΚΙΝΑΛ» πρόσθεσε η κ. Γεννηματά και δήλωσε υπερήφανη για την προσφορά του κινήματος στη χώρα.

«Δεν ζούμε για την καρέκλα» επεσήμανε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, αλλά «θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι για να βάλουμε τέλος στα αδιέξοδα. Δεν είμαστε κόμμα διαμαρτυρίας αλλά κόμμα δημιουργίας», πρόσθεσε αναφερόμενη στις επικείμενες εκλογές.

Η κ. Γεννηματά απέρριψε το ενδεχόμενο συμμετοχής του κόμματός της σε κυβέρνηση συνεργασίας, σε περίπτωση που ένας εκ των ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν δεχθεί να λάβει μέρος. «Κι αυτό γιατί αυτός που θα μείνει απ’ έξω θα είναι εκεί για να πετροβολά την προσπάθεια της κυβέρνησης», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε ότι με τον πρωθυπουργό βρίσκονται πολύ μακριά ιδεολογικά, λέγοντας πως «η μόνη γέφυρα που υπάρχει για τον κ. Τσίπρα είναι των στεναγμών», και ότι «έχει συνειδητοποιήσει πως χάνει και ότι τελειώνει η εξουσία του και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να διατηρήσει κάποιες δυνάμεις για την επόμενη μέρα».

Όσον αφορά κάποια συνεργασία του ΚΙΝΑΛ, η κ. Γεννηματά είπε πως θα γίνει «μόνο αν πάρουμε εμείς την εντολή. Δεν θα αναπαράγουμε το μοντέλο των κυβερνήσεων της κρίσης που οδήγησαν σε αδιέξοδα. Δεν έχει αξία να μπούμε σε μια κυβέρνηση για να συνεχίσουμε συντηρητικές πολιτικές». Πρόσθεσε πως ο ελληνικός λαός είναι αυτός που θα μας πει πώς θα κυβερνηθεί ο τόπος.

«Εμείς δεν ζούμε για την καρέκλα»,είπε, προσθέτοντας ότι «και με 10% έχουμε τη δύναμη να συνενώσουμε τις δύο ακραίες λογικές, των αντιθέσεων και του διχασμού, που δεν απέδωσαν μέχρι σήμερα».

«Οι Ευρωπαίοι καλοβλέπουν τον κ. Τσίπρα, γιατί τους κάνει τη δουλειά», είπε μεταξύ άλλων, προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός επέλεξε να κυβερνήσει με τον «ακροδεξιό Πάνο Καμμένο».

«Υπάρχει πόλεμος απέναντι στον χώρο μας και από τον κ. Τσίπρα και από τον κ. Μητσοτάκη. Το σκηνικό του δήθεν δικομματισμού θέλει δύο για να στηθεί. Το άρχισε ο κ. Τσίπρας, αλλά σε αυτό ανταποκρίνεται και ο κ. Μητσοτάκης» είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Χαρακτήρισε εξαιρετικά κρίσιμες τις ευρωεκλογές του Μαΐου, γιατί θα κρίνουν το μέλλον της Ευρώπης, τονίζοντας πως «πρέπει να κλείσουμε τον δρόμο στην ακροδεξιά και να αποτρέψουμε μια Ευρώπη πολλών ταχυτήτων».

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024