Κύριος άξονας της εξαιρετικά επιτυχημένης εκδήλωσης με τίτλο “Accelerate your Business with Hybrid IT” που διοργάνωσαν οι Hewlett-Packard Enterprise και Cosmos Business Systems την περασμένη Τετάρτη 03/04 στο Μουσείο Αυτοκινήτου ήταν η ταχύτητα – ακριβέστερα η επιτάχυνση: οι προσκεκλημένοι που γέμισαν αυτόν τον εντυπωσιακό χώρο στο κέντρο της Αθήνας απόλαυσαν μια πραγματικά σπάνια βραδιά, που συνδύασε με μοναδικό τρόπο «σπιντάτες» αναμνήσεις από το παρελθόν με κορυφαία τεχνολογικά επιτεύγματα του παρόντος, σχεδιασμένα να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του επιχειρηματικού «ράλι» προς ένα πλήρως ψηφιοποιημένο μέλλον.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό εκ μέρους της Cosmos Business Systems, της κας Κάτιας Φύτρου, η οποία καλωσόρισε τους επισκέπτες και αναφέρθηκε συνοπτικά στις προκλήσεις που η Cosmos, με την υποστήριξη της κορυφαίας τεχνολογίας HPE, καλείται να αντιμετωπίσει ως εταιρεία που σχεδιάζει και υλοποιεί τις πιο σύγχρονες, ευέλικτες και αποτελεσματικές λύσεις ψηφιακών επιχειρηματικών υποδομών. Ειδικότερα με την εφαρμογή λύσεων Hybrid IT της HPE, η Cosmos προσφέρει στους εταιρικούς οργανισμούς τη δυνατότητα ασφαλούς και ολοκληρωμένης μετάβασης σε ένα βελτιστοποιημένο περιβάλλον ψηφιακού μετασχηματισμού.

Η αδρεναλίνη ανέβηκε κατακόρυφα με την παρουσία δύο σπουδαίων εκπροσώπων του ελληνικού μηχανοκίνητου αθλητισμού: ο θρυλικός «Στρατισίνο» -κατά κόσμον Στράτης Χατζηπαναγιώτου – και ο Λάμπρος Αθανασούλας, νο 1 σύγχρονος Έλληνας οδηγός αγώνων, βρέθηκαν πραγματικά στο στοιχείο τους μοιραζόμενοι συναρπαστικές εικόνες από τις οδηγικές εμπειρίες τους, οι οποίες με έναν τρόπο θα μπορούσαν να παραλληλιστούν με τις αγωνίες του σημερινού επιχειρηματικού κόσμου. Συμβολικά  άλλωστε, το άκρως απαιτητικό και ανταγωνιστικό business περιβάλλον της εποχής δεν διαφέρει και πολύ από ένα ράλι στο οποίο οι «αγωνιζόμενοι», όπως ακριβώς οι οδηγοί των μηχανοκίνητων, καλούνται να «τρέξουν» με μεγάλη επιτάχυνση αξιοποιώντας τεχνολογίες αιχμής και λαμβάνοντας κρίσιμες αποφάσεις σε στενά χρονικά περιθώρια.

Σε αυτό το πλαίσιο ήρθε να «δέσει» και η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και περιεκτική παρουσίαση της Hewlett Packard Enterprise που ακολούθησε, με τίτλο “Accelerate your business with Hybrid IT”, από τον κ. Νίκο Αθανασιά, Hybrid IT Category Manager της ΗΡΕ. Αναλύοντας πλεονεκτήματα της υλοποίησης υβριδικής τεχνολογίας HPE στις επιχειρηματικές υποδομές, ο κος Αθανασιάς στάθηκε ιδιαίτερα στην αύξηση της αξιοπιστίας και της ποιότητας των εταιρικών δεδομένων, στις ταχύτερες ενημερώσεις και στη συνολικά βελτιστοποιημένη απόδοση που συντελούν στην επίτευξη κρίσιμων στόχων όπως η ικανοποίηση των προσδοκιών των πελατών, η απόκτηση ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος και η σημαντική αύξηση των ευκαιριών για πωλήσεις σε υφιστάμενες ή νέες αγορές