Εμπνευσμένη από τους ρυθμούς αύξησης της κλιματικής αλλαγής και τα τεράστια επίπεδα μόλυνσης στη σύγχρονη ατμόσφαιρα, ο Φιλανδός σχεδιαστής Robin Falck συνεργάστηκε με την κορυφαία εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Neste για να δημιουργήσει ένα εναλλακτικό περιβάλλον διαβίωσης που είναι τόσο οικολογικό όσο και αισθητικά σαγηνευτικό.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το έργο αυτό προέκυψε και αναπτύχθηκε στη Φινλανδία, μια χώρα που οδηγεί σε οικολογικές προόδους. Με την ονομασία «Nolla» (που σημαίνει μηδέν στα φινλανδικά), αυτή η κινητή καμπίνα μήκους 9 τετραγωνικών μέτρων από έλατο και ελασματοποιημένη ξυλεία μπορεί εύκολα να αποσυναρμολογηθεί, να μεταφερθεί και να εγκατασταθεί ξανά με ηλιακούς συλλέκτες που παρέχουν ενέργεια για δύο λαμπτήρες και μια έξοδο USB.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Wowow, Home! (@wowowhome) στις

Όσο για το εσωτερικό, η μινιμαλιστική διακόσμηση παρέχει δύο μονά κρεβάτια με λινά κλινοσκεπάσματα, φιλικές προς το περιβάλλον πετσέτες μπάνιου από την Stockmann, ένα κομοδίνο, καθώς και έναν υψηλής τεχνολογίας φούρνο Wallas που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μαγείρεμα και ζέσταμα.

Αυτή η καμπίνα είναι διαθέσιμη προς ενοικίαση μέσω της πλατφόρμας Airbnb και άλλα μοντέλα της Nolla βρίσκονται στη διαδικασία σχεδιασμού και κατασκευής, που πρόκειται να τεθούν στην αγορά ακινήτων.