Το RICE βρίσκεται στην 16η θέση από τα συνολικά 3.500 περίπου πανεπιστήμια της Αμερικής σύμφωνα με τη λίστα του usnews και είναι ένα από τα κορυφαία στον κόσμο σε ερευνητικά προγράμματα που αφορούν στους τομείς της δομικής χημικής ανάλυσης, της επεξεργασίας σήματος, της επιστήμης διαστήματος και της νανοτεχνολογίας.

Απόφοιτοί του έχουν τιμηθεί με Νόμπελ

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το 2010 αξιολογήθηκε από το Times Higher Education στην πρώτη θέση παγκόσμια στο material sciences.

Δεδομένης της εγγύτητάς του με τη NASA, πολλοί αστροναύτες και διαστημικοί επιστήμονές της είναι απόφοιτοί του, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την ερευνήτρια βιοχημικό Peggy Whitson, η οποία το 2017 έγινε η πρώτη γυναίκα αστροναύτης που έσπασε το ρεκόρ παραμονής στο διάστημα με 534 ημέρες, ως διοικητής του διεθνούς διαστημικού σταθμού.

Απόφοιτοί του έχουν τιμηθεί με βραβείο Νόμπελ και πολλοί άλλοι είναι επικεφαλής ερευνών στους τομείς science, technology, και engineering.

Προέρχεται από δημόσιο σχολείο

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες αποδοχής και σίγουρα για τη μεγαλύτερη υποτροφία που δόθηκε πανελλαδικά τη φετινή χρονιά.

Το γεγονός αποκτά ιδιαίτερη σημασία, δεδομένου ότι ο Ορέστης προέρχεται από δημόσιο σχολείο, ενώ αυτοί που μονοπωλούν τις αποδοχές των αμερικάνικων πανεπιστημίων, είναι μαθητές των μεγάλων ελληνικών ιδιωτικών κολεγίων, λόγω της ποιότητας των μαθητών τους αλλά κυρίως λόγω της τεχνογνωσίας εισαγωγής που διαθέτουν.

Η διαδικασία επιλογής για τα αμερικάνικα πανεπιστήμια είναι σύνθετη και εντελώς διαφορετική από τις διαδικασίες των ελληνικών και ευρωπαϊκών πανεπιστημίων. Δεν στηρίζεται μόνο στις ακαδημαϊκές δυνατότητες του υποψηφίου αλλά και στη συνολική εικόνα της προσωπικότητάς του.

Εχει τιμηθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ο Ορέστης είναι κάτοχος πολλών πανελλήνιων αλλά και βαλκανικών μεταλλίων στα Μαθηματικά, με πιο πρόσφατη τη φετινή κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθηματικών «Αρχιμήδης», έχει διακρίσεις σε Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Φυσικής, είναι κάτοχος πτυχίου βιολιού από 16 χρονών και πτυχίου αρμονίας από τα 14. Είναι επίσης πρωταθλητής Ελλάδας στο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ και δραστηριοποιείται σε θέματα που αφορούν τις τέχνες και το περιβάλλον.

Εχει τιμηθεί για τις ακαδημαϊκές του επιτυχίες και για την εν γένει προσωπικότητά του από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, από τον υπουργό Παιδείας, από το ίδρυμα Ωνάση και από τοπικούς και περιφερειακούς φορείς.

Πηγή: e-evros

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο