Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ford Bronco: Η επιστροφή

Ford Bronco: Η επιστροφή

Η Ford σχεδιάζει την επάνοδο των διακριτικών Bronco στην γκάμα της με εφαλτήριο ένα επιβλητικό όσο και lifestyle off-roader που θα μοιραστεί πολλά από τα τεχνολογικά του χαρακτηριστικά με το Ford Ranger και ήδη εντοπίστηκε ως δοκιμαστικό πρωτότυπο από το φωτογραφικό φακό.

Φωτογραφίες: Automedia

Η «μπλε οβάλ» φίρμα βρίσκεται υπό καθεστώς αναμόρφωσης και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού και μπορεί στα καθ΄ημάς, να επικεντρώνεται στην ηλεκτροκίνηση και στην απόπειρα «εκμετάλλευσης» δημοφιλών κατηγοριών με κινήσεις όπως η ανακοίνωση ενός compact crossover ονόματι Puma για την Ευρώπη, αλλά στις ΗΠΑ, δείχνει να επιστρέφει στο παρελθόν και στις σκληροτράχηλες ρίζες της προετοιμάζοντας την επάνοδο του ονόματος Bronco το οποίο έχει εκλείψει από την γκάμα της από το 1996.

Σύμφωνα με τις πρώτες συστάσεις το όνομα Bronco δεν θα σηματοδοτήσει ένα και μόνο μοντέλο, αλλά θα αποτελέσει μια ξεχωριστή sub-brand στο portfolio των Αμερικανών η οποία θα εστιάσει στο συνδυασμό της εγνωσμένου κύρους ικανότητάς τους, στην κατασκευή σκληροτράχηλων off-road, με lifestyle χαρακτηριστικά και έμφαση στις επιλογές εξατομίκευσης.

Αν και αυτή η πτυχή δεν είναι ορατή στο παρόν δοκιμαστικό πρωτότυπο που σηματοδοτεί την έναρξη της διαδικασίας για την επάνοδο του Bronco στην γκάμα της Ford, αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι πρόκειται για την πρώτη ingognito εμφάνιση του επιβλητικού SUV.

Σύμφωνα με τις συστάσεις αφετηρία για το πρώτο νέο Bronco θα αποτελέσει η διπλοκάμπινη εκδοχή του Ranger σε μια απολύτως τετραγωνισμένης αισθητικής SUV παραλλαγή η οποία στο μέλλον πρόκειται να προσφέρει επιλογές όπως η δυνατότητα αφαίρεσης των θυρών και η υφασμάτινη οροφή.

Πίσω από τις όποιες lifestyle επιλογές θα βρίσκεται το σκληροτράχηλο πλαίσιο σκάλας του Ranger σε συνδυασμό με άξονες Dana 33 μπροστά και Dana 44 πίσω, ενώ οι κινητήρες θα προέλθουν από την γκάμα του μοντέλου όπου βασίζεται (τετρακύλινδροι Ecoboost 2,3 λίτρων) και θα συνδυάζονται με το αυτόματο κιβώτιο δέκα σχέσεων.

Εκτός από το συγκεκριμένο επιβλητικό μοντέλο το οποίο πραγματοποιεί ήδη δοκιμές εξέλιξης, η Ford σχεδιάζει στο μέλλον να εμπλουτίσει την νεοσύστατη γκάμα του Bronco με ένα μικρότερο μοντέλο το οποίο θα έχει ως αφετηρία το Escape και το οποίο στις επιλογές του αναμένεται να περιλαμβάνει και μια υβριδική έκδοση.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα του μοντέλου που θα σηματοδοτήσει την επάνοδο των διακριτικών Bronco στην γκάμα της Ford, οι πρώτες αναφορές, τοποθετούν την παρουσίασή του εντός του 2020, κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρξουν πολλές ακόμα εμφανίσεις δοκιμαστικών πρωτοτύπων.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024