Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Λογόκριναν είδηση για γκράφιτι που αποκαλούσε «γκέι» τον Πούτιν

Ρωσία: Λογόκριναν είδηση για γκράφιτι που αποκαλούσε «γκέι» τον Πούτιν

Θύμα της νομοθεσίας που προβλέπει ακόμα και φυλάκιση για όσους «προσβάλλουν» την κυβέρνηση και τον πρόεδρο έπεσε μια είδηση στη Ρωσία, σχετικά με ένα γκράφιτι που ζωγράφισαν στην πρόσοψη του κτιρίου του υπουργείου Εσωτερικών

Θύμα της νομοθεσίας που προβλέπει ακόμα και φυλάκιση για όσους «προσβάλλουν» την κυβέρνηση και τον πρόεδρο έπεσε μια είδηση στη Ρωσία, σχετικά με ένα γκράφιτι που ζωγράφισαν στην πρόσοψη του κτιρίου του υπουργείου Εσωτερικών.

Το επίμαχο γκράφιτι ήταν η φράση «ο Πούτιν είναι γκέι» και σύμφωνα με την ιστοσελίδα Tjournal η είδηση που αναρτήθηκε σε αρκετές ρωσικές ιστοσελίδες το βράδυ της Κυριακής αποσύρθηκε κατόπιν εντολής του Γενικού Εισαγγελέα.

Τουλάχιστον πέντε ιστοσελίδες υποχρεώθηκαν να αποσύρουν την επίμαχη είδηση μετά από παρέμβαση της υπηρεσίας λογοκρισίας Roskomnadzor η οποία διένειμε στα ΜΜΕ την παρακάτω επιστολή.

Υπεύθυνοι εφημερίδας δήλωσαν ότι όχι μόνο τους ενημέρωσαν εγγράφως αλλά υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία προκειμένου το καθεστώς να σιγουρευτεί πως θα αποδημοσιευτεί η επίμαχη είδηση.

«Πρόκειται για πράξη λογοκρισίας χωρίς καμία βάση. Ο επικεφαλής του τοπικού παραρτήματος της Roskomnadzor δεν μας απάντησε, όταν τον ρωτήσαμε, ποιος νόμος παραβιάστηκε» δήλωσε εκπρόσωπος της εφημερίδας.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024