Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μόνο περηφάνεια για το μάθημα ζωής που δίνει η ελληνική αποστολή των Special Olympics

Μόνο περηφάνεια για το μάθημα ζωής που δίνει η ελληνική αποστολή των Special Olympics

Γύρισαν θριαμβευτές φέροντας 27 χρυσά, 20 ασημένια και 17 χάλκινα μετάλλια από τα 14 αθλήματα στα οποία αγωνίστηκαν

Μόνο περήφανοι μπορούν να αισθάνονται όλοι οι Ελληνες από την ελληνική αποστολή των Special Olympics που επέστρεψαν στην Ελλάδα έχοντας στις αποσκευές τους 64 μετάλλια. Η 92μελής αποστολή πήρε μέρος στους στους φετινούς Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics που για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκαν στον Αραβικό Κόσμο και ειδικότερα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών ο ενθουσιασμός και η συγκίνηση κυριαρχούσαν για την προσπάθεια που κατέβαλαν όλοι, αθλητές, γονείς και προπονητές θέλοντας να περάσουν το μήνυμα ελπίδας, αγώνα, αγάπης για τον αθλητισμό.

Ο Πρόεδρος  των Special Olympics Hellas, Πρέσβυς ε.τ. Διονύσιος Κοδέλλας, που βρισκόταν καθ’ όλη τη διάρκεια των Αγώνων, δίπλα στους αθλητές και στα μέλη των οικογενειών τους ενθαρρύνοντας τις προσπάθειές των αθλητών, δήλωσε: «Με εμπιστοσύνη στις ικανότητές τους, με θάρρος, επιμονή και πίστη για την νίκη οι αθλητές μας στάθηκαν με το απαράμιλλο και μαχητικό πνεύμα που τους χαρακτηρίζει απέναντι σε αθλητές από 190 χώρες απ’ όλο τον κόσμο και σήμερα γυρίζουν θριαμβευτές, φέροντας 27 χρυσά, 20 ασημένια και 17 χάλκινα μετάλλια από τα 14 αθλήματα στα οποία αγωνίστηκαν.

Όλοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους αποδεικνύοντας το υψηλό αγωνιστικό τους επίπεδο. Τους αξίζουν τα πιο θερμά συγχαρητήρια. Τα μετάλλια αυτά ανήκουν εξίσου και στους μοναδικούς, τους εξαίρετους προπονητές τους, οι οποίοι ακούραστα, με αγάπη και με επαγγελματισμό προετοίμασαν τους αθλητές σωματικά και ψυχολογικά και τους οδήγησαν στον θρίαμβο. Ένα ιδιαίτερα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε, τέλος, σε όλους τους χορηγούς μας, που χάρη στη γενναιόδωρη βοήθειά τους, έμπρακτα συνέβαλαν να γίνει, για μια ακόμη φορά, το όνειρο πραγματικότητα».

Στην έντονα συγκινησιακά φορτισμένη Τελετή Λήξης των Αγώνων, που πραγματοποιήθηκε στις 21 Μαρτίου στο Zayed Sport City Stadium, Αθλητές, Προπονητές, μέλη των οικογενειών και εθελοντές, αγκαλιασμένοι αποχαιρέτησαν το φιλόξενο Abu Dhabi και ευχήθηκαν καλή επιτυχία στην Σουηδία, επόμενη διοργανώτρια των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics 2021.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024