Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στη Μόσχα μεταβαίνει ο Νετανιάχου λίγες ημέρες πριν τις εκλογές στο Ισραήλ

Στη Μόσχα μεταβαίνει ο Νετανιάχου λίγες ημέρες πριν τις εκλογές στο Ισραήλ

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου θα μεταβεί την Πέμπτη στη Μόσχα για να συναντηθεί με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του ισραηλινού ηγέτη

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου θα μεταβεί την Πέμπτη στη Μόσχα για να συναντηθεί με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του ισραηλινού ηγέτη.

Η ανακοίνωση δεν αναφέρει τα θέματα που θα συζητήσουν οι δύο ηγέτες, οι οποίοι θα συναντηθούν πέντε ημέρες πριν από τις εκλογές της 9ης Απριλίου στο Ισραήλ στις οποίες ο δεξιός Νετανιάχου αντιμετωπίζει ισχυρή πρόκληση από έναν κεντρώο υποψήφιο.

Τη Δευτέρα ο Νετανιάχου είπε στους δημοσιογράφους ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πούτιν για τη Συρία, ο υποστηριζόμενος από την Μόσχα πρόεδρος της οποίας, ο Μπασάρ αλ-Άσαντ, κερδίζει έδαφος στον οκταετή πλέον εμφύλιο πόλεμο.

Το Ισραήλ ανησυχεί ότι οι υποστηρικτές του Άσαντ το Ιράν και η Χεζμπολάχ του Λιβάνου πιθανόν να φτιάξουν βάσεις για να του επιτεθούν από τη Συρία και έχει πραγματοποιήσει πολλές αεροπορικές επιδρομές εναντίον τους.

Η συνάντηση της Πέμπτης μπορεί επίσης να ωφελήσει τον Νετανιάχου στις αμφίρροπες αυτές εκλογές, για τις οποίες έχει χρησιμοποιήσει τα διαπιστευτήριά του για την πολιτική του δεινότητα και για την πολιτική του στον τομέα της ασφάλειας έναντι του άπειρου πολιτικά αντιπάλου του, πρώην αρχηγού του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας, του Μπένι Γκαντς.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024