Η Βρετανία μπορεί να αποφύγει μακρά αναβολή του Brexit και να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ενωση μέσα σε 11 ημέρες, εάν η Βουλή των Κοινοτήτων εγκρίνει συμφωνία αυτή την εβδομάδα, δήλωσε ο υπουργός αρμόδιος για το Brexit, Στίβεν Μπάρκλεϊ, αργά το βράδυ της Δευτέρας (λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας ώρα Ελλάδας).

Ο Μπάρκλεϊ υπονόησε ότι η Συμφωνία Αποχώρησης που διαπραγματεύθηκε η κυβέρνηση της πρωθυπουργού Τερέζας Μέι μπορεί να τεθεί εκ νέου, για τέταρτη φορά, σε ψηφοφορία στο Σώμα αφού τα μέλη του κοινοβουλίου απέρριψαν και τις τέσσερις εναλλακτικές σε αυτήν, στις λεγόμενες ενδεικτικές ψηφοφορίες νωρίτερα.

«Το ΗΒ να αποχωρήσει με συμφωνία»

«Η μόνη επιλογή είναι να βρούμε τρόπο το ΗΒ να αποχωρήσει με συμφωνία. Η κυβέρνηση συνεχίζει να πιστεύει ότι ο καλύτερος δρόμος είναι να το κάνουμε το συντομότερο δυνατόν», τόνισε ο Μπάρκλεϊ, απευθυνόμενος στα μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων μετά τη διαδικασία της ψηφοφορίας.

«Εάν το κοινοβούλιο ενέκρινε συμφωνία εντός της εβδομάδας, θα ήταν ακόμη εφικτό να αποφύγουμε την οργάνωση ευρωεκλογών», πρόσθεσε, αναφερόμενος στην εκλογική διαδικασία του Μαΐου για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην οποία η Βρετανία θα είναι υποχρεωμένη να συμμετάσχει, εάν ζητήσει αναβολή του Μπρέξιτ για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πηγή: ΑΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας