Το βουλγαρικό VMRO ζητάει ίδια ώρα από τον Δούναβη στο Αιγαίο και τη «Μακεδονία»
«Και όπως λέει ένα όμορφο λαϊκό τραγούδι “από τον Δούναβη στο Αιγαίο και την Οχρίδα μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα, δεν θα αλλάζουν οι δείκτες», σημειώνει ο βουλευτής του βουλγαρικού κόμματος, Αλεξαντάρ Σίντι.
Το βουλγαρικό κόμμα VMRO («Εσωτερική Μακεδονική Επαναστατική Οργάνωση»), ζητάει την αλλαγή της ώρας ζώνης για να υπάρχει ίδια ώρα με τη (Σλαβο)Μακεδονία, όπως προτείνει ο Αλεξαντάρ Σίντι, βουλευτής του κόμματος.
Η πρόταση έγινε λόγω της απόφασης της Ευρωπαϊκής Ενωσης να σταματήσει η διαδικασία αλλαγής της ώρας σε θερινή- χειμερινή το 2021 και κάθε χώρα θα επιλέξει σε ποια ζώνη ώρας θέλει να ανήκει.
«Ιδια με την αδελφική μας Μακεδονία»
«Σήμερα άλλαξαν ξανά τα ρολόγια. Για τελευταία φορά, σύμφωνα με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Κάθε κράτος μέλος έχει το δικαίωμα να επιλέξει εάν θα ενταχθεί μελλοντικά στην καλοκαιρινή ή τη χειμερινή ώρα.
»Η Βουλγαρία δεν έχει ακόμη λάβει την απόφαση αυτή. Για αυτό οι συνάδελφοί μου από το VMRO προτρέπουν την κυβέρνηση να επιλέξει την ώρα που θα είναι η ίδια με την αδελφική μας Μακεδονία.
»Ετσι, και με την ώρα, ο διαχωρισμός του λαού και από τις δύο πλευρές των συνόρων θα καταργηθεί.
»Και όπως λέει ένα όμορφο λαϊκό τραγούδι “από τον Δούναβη στο Αιγαίο και την Οχρίδα μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα, δεν θα αλλάζουν οι δείκτες (του ρολογιού)”», έγραψε στο προφίλ του στο Facebook ο βουλευτής του VMRO, Αλεξαντάρ Σίντι.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.