Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στον τάφο του Ζορμπά η Μπέττυ Μπαζιάνα

Στον τάφο του Ζορμπά η Μπέττυ Μπαζιάνα

Ο τάφος του Αλέξη Ζορμπά, το πραγματικό όνομα του οποίου ήταν Γεώργιος,  ανακαλύφθηκε στο νεκροταφείο Μπούτελ των Σκοπίων μόλις το 1997

Ιδιωτική επίσκεψη στον τάφο του Αλέξη Ζορμπά του ήρωα του βιβλίου του Νίκου Καζαντζάκη «Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά», πραγματοποίησε η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μπεττυ Μπαζιάνα, αμέσως μετά την άφιξη της στο αεροδρόμιο των Σκοπίων.

Ο τάφος του Αλέξη Ζορμπά, το πραγματικό όνομα του οποίου ήταν Γεώργιος,  ανακαλύφθηκε στο νεκροταφείο Μπούτελ των Σκοπίων μόλις το 1997.

Σημειώνεται ότι οι πληροφορίες για τα χρόνια που πέρασε ο Ζορμπάσ στα Σκόπια (1930-1941) είναι συγκεχυμένες, ωστόσο από τα επιβεβαιωμένα γεγονότα, μετέβη στη γειτονική χώρα με την κόρη του Κατίνα, η οποία στη συνέχεια παντρεύτηκε εκεί τον Γιοβάν Γιάντα.

Ο Ζορμπάς, μετά το θάνατό του στα Σκόπια το 1941, ετάφη αρχικά στα παλιά νεκροταφεία νότια της πόλης των Σκοπίων, ενώ στη συνέχεια τα εγγόνια του, τα παιδιά της Κατίνας και του Γιόβαν Γιάντα, μετέφεραν τα οστά του σε οικογενειακό τάφο στο νεκροταφείο Μπούτελ, όπου ήδη είχαν ταφεί και οι γονείς τους.

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024