Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στα Σκόπια ο πρωθυπουργός:  Tετ α τετ Τσίπρα - Ζάεφ

Στα Σκόπια ο πρωθυπουργός: Tετ α τετ Τσίπρα – Ζάεφ

Ο πρωθυπουργός στο ταξίδι στα Σκόπια έχει μαζί του 10 υπουργούς και και δεκάδες επιχειρηματίες σε μία προσπάθεια να πείσει ότι ανοίγονται επενδυτικές ευκαιρίες  στη γειτονική χώρα

Σε εξέλιξη βρίσκεται συνάντηση του έλληνα πρωθυπουργού στα Σκόπια με τον Ζόραν Ζάεφ ο οποίος έφτασε στη γειτονική χώρα μαζί με 10 υπουργούς αλλά και πολλούς επιχειρηματίες. Στις πρώτες του δηλώσεις, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για μία επίσκεψη ιστορικής σημασίας ενώ υπογράμμισε πως η Συμφωνία των Πρεσπών «ενέπνευσε πολύ κόσμο».

Ο κ. Τσίπρας έφτασε στο αεροδρόμιο των Σκοπίων πριν από λίγη ώρα όπου τον υποδέχθηκε η εκ των αντιπροέδρων της κυβέρνησης και υπουργός Άμυνας της χώρας  Ραντμίλα Σεκερίνσκα και ο υπουργός Οικονομίας Κρέσνικ Μπεκτέσι.

Αμέσως μετά την υποδοχή, η ελληνική αποστολή κατευθύνθηκε στο κτίριο της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας, όπου και πραγματοποιήθηκε  η επίσημη υποδοχή, παρόντος του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ.

Λίγο μετά τις 11 ώρα Ελλάδας, ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε στο κτίριο της κυβέρνησης όπου τον υποδέχθηκε ο Ζόραν Ζάεφ σε εγκάρδιο κλίμα. Μάλιστα ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας έβγαλε σέλφι με τον έλληνα πρωθυπουργό με φόντο υπουργούς των δύο χωρών.

Τσίπρας: Η Συμφωνία των Πρεσπών ενέπνευσε πολύ κόσμο

Ο έλληνας πρωθυπουργός με ανάρτησή του στο twitter σημείωσε λίγο πριν προσγειωθεί στα Σκόπια. «H Συμφωνία των Πρεσπών ενέπνευσε πολύ κόσμο που αναγνώρισε ότι είναι εφικτό να λύνεις διεθνείς διαφορές με αμοιβαίο σεβασμό. Οφείλουμε να δείξουμε ότι οι λαοί μας έχουν μόνο να κερδίσουν από τον δρόμο που ανοίχτηκε». Λίγο νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «μια επίσκεψη ιστορικής σημασίας που βασίζεται σε ένα νέο στρατηγικό όραμα: Ελλάδα και Βόρεια Μακεδονία οφείλουν να είναι εταίροι και σύμμαχοι».

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός στο ταξίδι στα Σκόπια έχει μαζί του 10 υπουργούς και και δεκάδες επιχειρηματίες σε μία προσπάθεια να πείσει ότι ανοίγονται επενδυτικές ευκαιρίες  στη γειτονική χώρα. Ήδη από χθες, με συνέντευξη του στο ειδησιογραφικό πρακτορείο MIA ο κ. Τσίπρας αφού παραδέχθηκε ότι υπάρχει πολιτικό κόστος από τη Συμφωνία έστειλε μήνυμα στη γειτονική χώρα λέγοντας ότι θα δοκιμαστεί (σ.σ η Συμφωνία) σε κρίσιμους τομείς με τον χρόνο.

Τον πρωθυπουργό της Ελλάδας συνοδεύουν στην αποστολή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου, ο υφυπουργός Εξωτερικών Μάρκος Μπόλαρης και η υφυπουργός Εσωτερικών, Μακεδονίας – Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024