Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας για Πρέσπες: Το στοίχημα είναι να… πείσουμε αυτούς που διαφώνησαν

Τσίπρας για Πρέσπες: Το στοίχημα είναι να… πείσουμε αυτούς που διαφώνησαν

Να μην ανησυχεί κανείς, η εφαρμογή της Συμφωνίας θα προχωρήσει απρόσκοπτα, διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της Βουλής της Βόρειας Μακεδονίας, Ταλάτ Τζαφέρι, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, κατά τη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα

Να μην ανησυχεί κανείς, η εφαρμογή της Συμφωνίας θα προχωρήσει απρόσκοπτα, διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της Βουλής της Βόρειας Μακεδονίας, Ταλάτ Τζαφέρι, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, κατά τη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τον κ. Τζαφέρι για την υπεύθυνη στάση του ως προς τη Συμφωνία των Πρεσπών παρά τις δυσκολίες και τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα στηρίξει τη Βόρεια Μακεδονία για την ενταξιακή πορεία της στην ΕΕ.

«Το στοίχημα είναι να δικαιώσουμε αυτούς που συμφώνησαν και να πείσουμε αυτούς που διαφώνησαν» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Τζαφέρι τόνισε τη σημασία της επιτροπής φιλίας, με τον πρωθυπουργό να τον ενημερώνει ότι ο πρόεδρος της ελληνικής Βουλής, Νίκος Βούτσης, ανακοίνωσε σε συνάντηση με τον ΥΠΕΞ της γειτονικής χώρας, Νικολά Ντιμιτρόφ, την αποδοχή της πρότασης, καθώς και ότι η διαδικασία για τη συμμετοχή Ελλήνων βουλευτών στην επιτροπή φιλίας έχει αρχίσει.

Κατά τη συνάντηση ο κ. Τζαφέρι επανέλαβε την επίσημη πρόσκληση που έχει απευθύνει στον Έλληνα πρόεδρο της ελληνικής Βουλής να επισκεφθεί τα Σκόπια.

Only in

Εκρηκτικό κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ στην Πολιτική Γραμματεία

H Όλγα Γεροβασίλη βγήκε από την αίθουσα της συνεδρίασης καταγγέλλοντας τις διαρροές ως συνειδητό τορπιλισμό της διαδικασίας και μάλιστα με τη σύμφωνη γνώμη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024