
Στους 30 οι νεκροί από την δασική πυρκαγιά στην Κίνα
26 από αυτούς είναι πυροσβέστες που αγνοούνταν από το απόγευμα της Κυριακής.
Τους 30 έφθασαν οι επιβεβαιωμένοι νεκροί από την πυρκαγιά σε περιοχή χαμηλής βλάστησης στη νοτιοδυτική επαρχία Σετσουάν της Κίνας, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές. Τουλάχιστον 26 από αυτούς ήταν πυροσβέστες που έπεσαν πολεμώντας τις φλόγες.
Από χθες το απόγευμα αγνοούνταν 27 πυροσβέστες και 3 κάτοικοι της περιοχής, ύστερα από μια ξαφνική αλλαγή στην κατεύθυνση των ανέμων που αναζωπύρωσε την πυρκαγιά, σύμφωνα με το υπουργείο Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης.
Οι τοπικές αρχές είχαν αποστείλει 689 άτομα για να κατασβέσουν την πυρκαγιά που ξέσπασε γύρω στις 6 μμ του Σαββάτου (τοπική ώρα) σε δύσβατη ορεινή περιοχή, σε υψόμετρο περίπου 4.000 μέτρων.
Οι πυροσβέστες συνεχίζουν να καταβάλλουν προσπάθειες για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά. Έχει επίσης ξεκινήσει η αναγνώριση των νεκρών από τους οικείους τους.
26 firefighters are confirmed to have died while battling a forest fire in Sichuan, China pic.twitter.com/vmXUxGhOGN
— China Xinhua News (@XHNews) April 1, 2019
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τσουκαλάς: Κ. Μητσοτάκη, όταν σηκώσετε το τηλέφωνο στις τρεις τα ξημερώματα, τον κ. Ντόκο θα συμβουλευτείτε;
- Η κλασική soft-core ταινία του Τίντο Μπρας «Deadly Sweet» θα ανοίξει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας
- Η Trivago απέσυρε το δυσφημιστικό βίντεο για τη Σαντορίνη – Το «συγγνώμη» της εταιρείας στους ξενοδόχους
- «Δεν πάει άλλο»: Πορεία με τρακτέρ στα Τρίκαλα – Οι αγρότες κατήγγειλαν την κυβέρνηση
- Αυστραλία – Αίγυπτος: Ο Εμάν Ασούρ άνοιξε το σκορ νωρίς για τους «Φαραώ» (vid)
- Σπάνιος πυροστρόβιλος καταγράφηκε εντός της Ζώνης Αποκλεισμού του Τσερνόμπιλ [βίντεο]



