Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνεχίζεται ο «κύκλος αίματος» στις φυλακές Κορυδαλλού – Πώς αντιδρά το υπ. Δικαιοσύνης

Συνεχίζεται ο «κύκλος αίματος» στις φυλακές Κορυδαλλού – Πώς αντιδρά το υπ. Δικαιοσύνης

Η νέα επίθεση της αλβανικής μαφίας , το βίντεο σοκ της δολοφονίας του Μπάκο και οι «μαύρες τρύπες» στην ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Συνεχίζεται η χαώδης κατάσταση στις φυλακές Κορυδαλλού με την αιματηρή επίθεση – το πρωί του Σαββάτου- σε βάρος 31χρονου Αλβανού κατηγορούμενου για ληστείες που φαίνεται κι αυτή να εντάσσεται στην ανεξέλεγκτη μάχη αλληλοεξόντωσης της «αλβανικής μαφίας» εντός κι εκτός φυλακών. Ο 31χρονος φέρεται να διατηρούσε επαφές με ηγετικό μέλος της εν λόγω μαφίας και φέρεται να δέχθηκε επίθεση από αντίπαλη ομάδα ομοεθνών του.

Κι όλα αυτά ενώ σοκ προκαλεί το βίντεο της ανεμπόδιστης δολοφονίας του 36χρονου Αλβανού Αλμπερ Μπάκο προ 2,5 μηνών στις φυλακές Κορυδαλλού που αποκάλυψε «Το Βήμα της Κυριακής» και στο οποίο αποτυπώνεται η τρομακτική κατάσταση, που θυμίζει φυλακές Κολομβίας, στην κεντρική φυλακή της χώρας. Κι όχι μόνο σε αυτή…

Σε ένα οπτικό υλικό (σε συνδυασμό μ’ εκείνο για τα ανεξέλεγκτα πάρτι των βαρυποινιτών σε κελιά-σουίτες) που προσδιορίζει τις τεράστιες ευθύνες του υπουργείου Δικαιοσύνης για την «ζούγκλα των φυλακών». Κι η οποία αποτελεί μια τεράστια απειλή για την ασφάλεια των πολιτών…

Με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ και νομικούς να αναφέρονται αρχικά στην ανάγκη να υπάρχουν καλές συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων στα σωφρονιστικά καταστήματα . Όμως μιλούν για «μια πρωτοφανή κατάσταση εκτός ορίων που ξεκίνησε με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, με τις υπερβολικές , διαρκείς παραχωρήσεις που έκανε σε ποινικούς κι αντιεξουσιαστές κρατουμένους. Δεν ήταν μόνο οι αθρόες αποφυλακίσεις με το νόμο Παρασκευόπουλου που επανατροφοδότησαν το έγκλημα .

Μεγάλο ζητούμενο ήταν ό,τι συνέβαινε στις φυλακές. Η ελευθερία κινήσεων που είχαν αποκτήσει οι κρατούμενοι ύστερα από συνεννοήσεις με κυβερνητικούς παράγοντες _είχαν τότε αποκαλυφθεί από υποκλοπές της ΕΥΠ κι από στοιχεία που είχε παρουσιάσει τον Νοέμβριο του 2015 ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γιάννης Πανούσης. Η κατάσταση επιδεινώθηκε ραγδαία λόγω της επιλογής στελεχών του Υπουργείου Δικαιοσύνης να στηρίζουν τους κρατουμένους και να έρχονται σε ολομέτωπη σύγκρουση με σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Ετσι δεν υπήρχε κανένας έλεγχος στη μεταγωγή επικίνδυνων κρατουμένων που επέβαλαν καθεστώς τρόμου στην υποστελεχωμένη φυλακή Κορυδαλλού ενώ δεν υπήρξε περιορισμός σε κρούσματα διαφθοράς εντός των φυλακών. Κι ακολούθησαν δεκάδες αιματηρές επιθέσεις, απαγωγές , απειλές και ξυλοδαρμοί σωφρονιστικών υπαλλήλων. Επιπλέον, από τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ είχε διαπιστωθεί ότι η αλβανική μαφία εκτός από τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις εντός των φυλακών, οργάνωνε, με χαρακτηριστική άνεση , δολοφονικές επιθέσεις εκτός αυτών. Με μόνιμη τακτική του Υπουργείου Δικαιοσύνης να αμφισβητεί υποκριτικά αυτά τα γεγονότα και ν αναφέρεται συνέχεια σε σκοπιμότητες σωφρονιστικών υπαλλήλων ή αλλων …κέντρων συμφερόντων.

Ακόμη κι όταν είχαν αποκαλυφθεί, προ μιας εβδομάδας, τα βίντεο με τα κελιά σουίτες που είχαν αναρτήσει στο «Υou tube” οι ίδιοι οι κρατούμενοι, στελέχη του Υπουργείου που μετέβησαν στις φυλακές έκαναν …παράπονα σε κρατούμενους . Κι αυτό γιατί θεωρούσαν ότι οι κρατούμενοι τους εκθέτουν ανεπανόρθωτα με τη δημοσιοποίηση των πάρτι στις φυλακές. Και όχι για το ζήτημα ουσίας με τα τεράστια ποσά που βρίσκονται στην κατοχή τους, την ανεξέλεγκτη χρήση κινητών κλπ».

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ύστερα από την αποκάλυψη του βίντεο της δολοφονίας Μπάκο στην «ζούγκλα του Κορυδαλλού» στην ανακοίνωσή του προχωρά σε επιθέσεις στα ΜΜΕ , μιλά για «εντυπωσιοθηρία» και αναφέρεται σε ένα θέμα που υποτίθεται ότι ανήκει στο παρελθόν κι ότι τάχα έχει … λυθεί από μια αστυνομική και δικαστική έρευνα που είναι σε εξέλιξη .

Ανάμεσα στα άλλα σημειώνεται στην ανακοίνωση: «το βίντεο αφορά στα γεγονότα της 14ης Ιανουαρίου που ήδη διερευνώνται από ειδικό Εφέτη Ανακριτή και αποτελεί στοιχείο της σχετικής δικογραφίας. Σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη υπόθεση είναι γνωστό ότι για πρώτη φορά τόσο η Δικαιοσύνη όσο και η Κυβέρνηση κινήθηκαν με αποφασιστικότητα και ταχύτητα σε ένα θέμα που κανείς δεν τολμούσε να αγγίξει για χρόνια. Την καταπολέμηση της μαφίας των φυλακών. Το αποτέλεσμα ήταν η αποκάλυψη ενός τεράστιου εγκληματικού κυκλώματος με το οποίο ουδείς τόλμησε να συγκρουστεί εκτός από τη σημερινή Κυβέρνηση. Η δικαστική έρευνα συνεχώς αποκαλύπτει νέες πτυχές του κύκλου βίας και εγκλήματος. Ενώ λοιπόν για πρώτη φορά πέφτει φως σ’ ένα ευρύ εγκληματικό φαινόμενο συγκεκριμένοι κύκλοι επιχειρούν συνεχώς να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες μέσα από την αναπαραγωγή εικόνων τη στιγμή που η ανάκριση και η αστυνομική έρευνα βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή».

Ωστόσο στην ανακοίνωση του το Υπουργείο Δικαιοσύνης …ξεχνά ότι τα αιματηρά συμβάντα στις φυλακές Κορυδαλλού συνεχίζονται χωρίς εμπόδιο, σε καθημερινή βάση, μέχρι και σήμερα. Καθώς και ότι η αναφερόμενη σημαντική έρευνα της ΕΛ.ΑΣ και των αρμοδίων δικαστικών λειτουργών αφορά ένα περιορισμένο μέρος των τεκταινομένων συνολικά στις φυλακές Κορυδαλλού και σε άλλα σωφρονιστικά ιδρύματα.

Όπως αναφέρουν ακόμη τα στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη και νομικοί « πολλοί από τους κακοποιούς που ελέγχονται τώρα, είχαν συνδεθεί την τελευταία τετραετία με σωρεία κι άλλων εγκληματικών επιθέσεων. Ομως επειδή είχαν ήδη ισόβιες ή πολύχρονες καθείρξεις δεν ενοχλούντο από αστυνομικούς και δικαστικούς ελέγχους που δεν άλλαζαν την ποινική κατάστασή τους . Κι έτσι, λόγω της διάλυσης των φυλακών Κορυδαλλού, συνεχίζουν απρόσκοπτα την οργάνωση εγκληματικών ενεργειών εντός κι εκτός φυλακών, σχεδιάζουν αποδράσεις , απειλούν δικαστές και δικηγόρους . Ορισμένοι από αυτούς ίσως χαμογελούν από την ανακοίνωση του Υπουργείου της οδού Μεσογείων ότι… εξουδετερώθηκαν .

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης στην ανακοίνωσή του αναφέρεται στην πρώτη υποτίθεται έρευνα που έχει γίνει για την «μαφία των φυλακών» κι ότι για πρώτη φορά ρίχνεται φως. Όμως λησμονεί ότι η ΕΛ.ΑΣ και η Δικαιοσύνη είχε αποκαλύψει την περίοδο 2008-2015 τουλάχιστον τέσσερα κυκλώματα εντός των φυλακών Κορυδαλλού που σχετίζονταν με την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, τις εκβιάσεις σε καταστηματάρχες και ορισμένες βομβιστικές επιθέσεις. Όμως ποτέ δεν είχε υπάρξει αυτή η άθλια κατάσταση με σφαγές αλά Μεξικό εντός Κορυδαλλού και η εικόνα της απόλυτης αποσάθρωσης που προκύπτει και από το βίντεο της δολοφονίας Μπάκο».

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024