Ο Νίκος Σαλαγιάννης, διευθυντής του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής, επικαλούμενος αναλυτικά στοιχεία και τις νομοθετικές ρυθμίσεις για τα δάνεια των κομμάτων, απάντησε στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή της δίωξη που ασκήθηκε από τη Δικαιοσύνη.

«Το μόνο κόμμα που έκανε παρέμβαση για να πάρει δάνεια έξω από τους τραπεζικούς κανόνες ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ με επιστολή του προέδρου του, του κ. Τσίπρα το 2010», είπε ο κ . Σαλαγιάννης και εξήγησε:

«Το 2010 το ΠΑΣΟΚ με 45% περίπου είχε 115 εκατομμύρια δάνεια, δηλαδή 2 – 2,5% το ποσοστό του. Ο ΣΥΡΙΖΑ με 4 – 4,5% είχε 10 εκατομμύρια δάνεια. Δηλαδή περίπου πάλι 2- 2,5 φορές το ποσοστό του. Γιατί λέω το ποσοστό του; Γιατί τα χρήματα που παίρνουν τα κόμματα από την κρατική επιχορήγηση είναι ανάλογα με τα ποσοστά τους. Αν λοιπόν υπήρχε υπερδανεισμός για το ΠΑΣΟΚ, δεν υπήρχε για το ΣΥΡΙΖΑ; Βεβαίως. Το ίδιο και για τη Ν.Δ. λίγο παραπάνω και λίγο παρακάτω για το ΚΚΕ».

Ο κ. Σαλαγιάννης διευκρίνισε ότι δε κάνει ατιμίες και δεν κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν μπόρεσε να τα αποπληρώσει και ζήτησε ρύθμιση.

«Θα έπρεπε να τα έχει πληρώσει μέχρι το 2017 και τέλος του 2017 είναι το μοναδικό κόμμα που κάνει τη μοναδική ρύθμιση. Τέλος του 2017 αρχές του 2018. Τι λέει; Από τα 10 εκατομμύρια ρυθμίζω τα 7 – 7,5. Πώς τα ρυθμίζω; Με 4% επιτόκιο όταν εμείς με τόκους υπερημερίας και όλα αυτά τα πράγματα 15%. Και τι κάνω για να τα ρυθμίσω; Βάζω το κτίριό μου για τα δυο εκατομμύρια. Ποιο κτίριο παρακαλώ; Αυτό που αγόρασε με δάνειο από τράπεζα, η οποία τράπεζα, μοναδικό φαινόμενο, του κούρεψε 60% το δάνειο. Αυτό το κτίριο βάζει υποθήκη ο ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο το κτίριο; Όχι. Λέει ρητώς η τράπεζα, μπορώ να δώσω σε οποιονδήποτε αύριο τη σύμβαση, τη συμφωνία. Δεν θα κάναμε τη ρύθμιση αυτή, λέει η τράπεζα, αν δεν εκχωρούσε ο ΣΥΡΙΖΑ την κρατική του επιχορήγηση από το 2018 έως το 2023», υποστήριξε ο κ. Σαλαγιάννης.

«Και ρωτάω αν δεν μπορεί να αποπληρώσει τα δάνειά του, τα δάνεια του 4% ο ΣΥΡΙΖΑ του 36% πώς θα τα αποπληρώσει μετά τις επόμενες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ του 20%; Θα μπορέσει; Δεν θα μπορέσει. Και τι θα πούμε τότε εμείς; Ότι είναι μήπως απατεώνες οι άνθρωποι που είναι στο ΣΥΡΙΖΑ; Όχι δεν θα το πούμε γιατί δεν είναι έτσι.», πρόσθεσε και σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει το τραγικό λάθος για να χτυπήσει πολιτικούς αντιπάλους αυτοπαγιδεύεται με αυτά που κάνει και αυτοκτονεί ο ίδιος.

«Περάσαμε 10 χρόνια από την έρημο, επειδή αντέξαμε, επειδή αντέξαμε σε πυρηνικό πόλεμο πολιτικά, δεν μπορεί κανένας να μας καθυποτάξει. Είμαστε εδώ και με το Κίνημα Αλλαγής θα πάμε μπροστά και ό,τι φοβούνται από εμάς θα το υποστούν. Δεν θα το γλιτώσουν», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο