Ακαρπες παραμένουν οι έρευνες, στην περιοχή των Καλών Λιμένων, για τον εντοπισμό του 33χρονου δύτη, ο οποίος αγνοείται από το βράδυ της Τετάρτης.

Την Παρασκευή, σχεδόν 48 ώρες μετά την εξαφάνισή του, έγιναν χερσαίες και θαλάσσιες έρευνες, ενώ δεν πραγματοποιήθηκαν έρευνες από αέρος.

Το ψαροντούφεκο

Το μεσημέρι, βρέθηκε το ψαροντούφεκο του 33χρονου. Οι έρευνες σταμάτησαν περίπου στις 7 το απόγευμα λόγω σκότους.

Ειδικότερα, στις χερσαίες έρευνες συμμετείχαν αυτοκίνητα και άνδρες του Λιμενικού Σώματος.

Παρά τους ισχυρούς ανέμους, που έφταναν μέχρι και τα 9 Μποφόρ στη θαλάσσια περιοχή των καλών Λιμένων, πραγματοποιήθηκαν και έρευνες από θαλάσσης, στις οποίες συμμετείχε κλιμάκιο της Ομάδας Υποβρύχιων Καταστροφών – από την Αθήνα, με 3 δύτες, καθώς και εθελοντές – και ιδιώτες δύτες με δύο ιδιωτικά σκάφη.

Την Πέμπτη, διεξάγονταν έρευνες και από αέρος, με αεροσκάφος της Frontex, κάτι, όμως, που δεν κατέστη δυνατό την Παρασκευή.

Βρέθηκε μέρος του καταδυτικού εξοπλισμού

Το πρωί της Πέμπτης, εντοπίστηκε να επιπλέει στη θάλασσα μέρος του καταδυτικού εξοπλισμού του 33χρονου καθώς και το ρολόι του.

Συγκεκριμένα, βρέθηκαν τα βαρίδια, η σημαδούρα και το εφεδρικό του ψαροντούφεκο, περίπου 3 μίλια ανατολικά των Καλών Λιμένων.

Το χρονικό των ερευνών

Ολα ξεκίνησαν την Τετάρτη το μεσημέρι, όταν ο 33χρονος ξεκίνησε από το Ηράκλειο κι έφτασε οδικώς στους Καλούς Λιμένες για υποβρύχια αλιεία με ψαροντούφεκο.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που θα επιχειρούσε υποβρύχια αλιεία. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, πρόκειται για έμπειρο ψαροντουφεκά.

Ο 33χρονος εθεάθη τελευταία φορά περί τις 4 το απόγευμα της Τετάρτης, όταν βούτηξε στη θάλασσα.

Περίπου στις 10 το βράδυ της Τετάρτης, οι οικείοι του, οι οποίοι είχαν αρχίσει να ανησυχούν, ενημέρωσαν τις Αρχές για την εξαφάνισή του.

Αμεσα σήμανε «συναγερμός» στο Λιμενικό Σώμα και ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού τού ερασιτέχνη δύτη.

Πηγή: neakriti.gr

Γράψτε το σχόλιο σας