Σε μια ξεχωριστή και άκρως… συμβολική δράση κατά των fake news καλεί τους πολίτες η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Η δράση #KopseTaMousia θα πραγματοποιηθεί την… Πρωταπριλιά, την ημέρα που όλοι παραδοσιακά λέμε ψέματα, προκειμένου το κοινό να ευαισθητοποιηθεί, αλλά και να κόψει τα… μούσια.

Συγκεκριμένα η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα διοργανώνει την 1η Απριλίου, τη δράση «Κόψε τα μούσια – δες το καθαρό πρόσωπο της αλήθειας», απέναντι στο φαινόμενο των fake news και της παραπληροφόρησης, τόσο σε μέσα ενημέρωσης όσο και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Η 1η Απριλίου είναι παραδοσιακά η μέρα που όλοι λένε μούσια. Εσύ, λοιπόν, κάνε τη διαφορά και κόψε τα μούσια… τα δικά σου μούσια! Γίνε μέλος της καμπάνιας #KopseTaMousia την οποία υλοποιεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα ενάντια στα Fake News», αναφέρει η Αντιπροσωπεία σε σχετική ανακοίνωση.

Όποιος επιθυμεί να λάβει μέρος στη δράση μπορεί να το κάνει με δύο τρόπους σύμφωνα με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα  :

Έλα τη Δευτέρα 1η Απριλίου, στις 11:30 στο Μετρό Συντάγματος στο μεγάλο event #KopseTaMousia και κόψε τα μούσια σου live, παρουσία των ΜΜΕ.
Αν δεν μπορείς να βρεθείς μαζί μας, τότε κόψε τα μούσια σου όπου κι αν είσαι και ανέβασέ το στα social media με το hashtag #KopseTaMousia κάνοντας tag την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα.
«Ήρθε η στιγμή να στρέψουμε όλα τα φώτα της δημοσιότητας στο αληθινό πρόσωπο των γεγονότων γιατί όλοι θέλουμε τις ειδήσεις στην τρίχα… χωρίς τρίχες!», καταλήγει η ανακοίνωση.

Γράψτε το σχόλιο σας