Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αχτσιόγλου: Καταργούνται οι ηλικιακοί περιορισμοί στην καταβολή των συντάξεων χηρείας

Αχτσιόγλου: Καταργούνται οι ηλικιακοί περιορισμοί στην καταβολή των συντάξεων χηρείας

Ο πρωθυπουργός κατέστησε σαφές ότι «άμεσα θα προωθήσουμε ρύθμιση με την οποία α) καταργούνται οι ηλικιακοί περιορισμοί στην καταβολή των συντάξεων χηρείας και β) αυξάνεται το ποσοστό αναπλήρωσης της σύνταξης χηρείας στο επίπεδο του 70%» τονίζει η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου

Ο πρωθυπουργός κατέστησε σαφές ότι «άμεσα θα προωθήσουμε ρύθμιση με την οποία α) καταργούνται οι ηλικιακοί περιορισμοί στην καταβολή των συντάξεων χηρείας και β) αυξάνεται το ποσοστό αναπλήρωσης της σύνταξης χηρείας στο επίπεδο του 70%» τονίζει η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου σε ανάρτησή της στο facebook για τη του πρωθυπουργού και κυβερνητικού κλιμακίου με εκπροσώπους συνταξιούχων.

Η κυρία Αχτσιόγλου φροντίζει δε να επισημάνει ότι «στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, οι συνταξιουχικές οργανώσεις αναγνώρισαν την πολύ μεγάλη σημασία της οριστικής ακύρωσης των περικοπών των συντάξεων για το 2019».

«Το 2015, παραλάβαμε το ασφαλιστικό στα πρόθυρα της κατάρρευσης, με έλλειμμα 1,1 δισ. ευρώ, μετά από 12 διαδοχικές περικοπές των συντάξεων και 400.000 απλήρωτες συντάξεις. Σήμερα, έχουμε ουσιωδώς αντιστρέψει την εικόνα αυτή. Ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) είναι πλεονασματικός, έχουμε μειώσει τις συντάξεις σε εκκρεμότητα κατά 70% και το σύστημα είναι μακροπρόθεσμα βιώσιμο» σχολιάζει η υπουργός Εργασίας.

«Μετά από πολύ μεγάλη προσπάθεια της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προσωπικά, βάλαμε οριστικό τέλος στον κύκλο των περικοπών, πάρα τις επίμονες απαιτήσεις των δανειστών και όχι μόνο αυτό, αλλά, από 1.1.2019, προχωρήσαμε σε αυξήσεις σε 620.000 συνταξιούχους, για πρώτη φορά μετά από μία δεκαετία. Αυξήσεις που θα συνεχιστούν για τα επόμενα τέσσερα χρόνια» επισημαίνει η κ. Αχτσιόγλου.

«Τέλος, άμεσα θα προχωρήσουμε στη ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία σε έως 120 δόσεις, γεγονός που θα επιτρέψει σε δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένους που έχουν συμπληρώσει τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, να ρυθμίσουν τις οφειλές τους και να λάβουν τη σύνταξή τους κανονικά» υπογράμμισε η υπουργός Εργασίας.

«Για την κυβέρνησή μας, είναι αυτονόητο ότι, όσο περισσότερο δημοσιονομικό χώρο δημιουργούμε, θα τον αξιοποιούμε για την ενίσχυση των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων, όπως αποδεικνύουμε διαρκώς» τονίζει ακόμη στην ανάρτησή της η κ. Αχτσιόγλου.

Το 2015 παραλάβαμε το ασφαλιστικό στα πρόθυρα της κατάρρευσης, με έλλειμμα 1,1 δις ευρώ μετά από δώδεκα διαδοχικές…

Δημοσιεύτηκε από Έφη Αχτσιόγλου -Effie Achtsioglou στιςΣάββατο, 30 Μαρτίου 2019

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024