Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πλέι.... ωχ για Ολυμπιακό, τιμωρός ο Σάρας στο ΣΕΦ

Πλέι…. ωχ για Ολυμπιακό, τιμωρός ο Σάρας στο ΣΕΦ

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τη Ζαλγκίρις του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στο ΣΕΦ (68-72) και χρειάζεται συνδυασμό αποτελεσμάτων την τελευταία αγωνιστική της Euroleague για να προκριθεί στα πλέι οφ

Ο κακός δαίμονας του Ολυμπιακού, η Ζαλγκίρις Κάουνας του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ξαναχτύπησε και οι Ερυθρόλευκοι κινδυνεύουν με εκτροχιασμό από τα πλέι οφ της Euroleague…

Οι Λιθουανοί άλωσαν το ΣΕΦ (68-72) και πλέον οι Πειραιώτες θέλουν συνδυασμό αποτελεσμάτων την τελευταία αγωνιστική για να καταλάβουν θέση στην πρώτη 8αδα της διοργάνωσης.

Πάλεψε με ότι δυνάμεις του είχαν απομείνει, χωρίς τον Σπανούλη και τον Στρέλνιεκς, με τον Πρίντεζη εμπύρετο και με ισχυρά αντιβιοτικά, σε ένα ΣΕΦ που κόχλαζε, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό.
Ο συγκινητικός Μπριάντε Ουέμπερ δεν ήταν αρκετός για την ομάδα του Πειραιά, οι 26 του πόντοι και το πάθος του δεν έφτασαν και τώρα χρειάζονται… θαύματα για να περάσουν οι Ερυθρόλευκοι στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Καλός επίσης και ο Μιλουτίνοφ, με τον Γιασικεβίτσιους όμως να έχει περισσότερα βέλη στην φαρέτρα του και να φεύγει νικητής από το ΣΕΦ έχοντας ως κρυφό χαρτί τον Ντιόν Τόμπσον που έκανε όλη τη βρώμικη δουλειά στην άμυνα.

Κρίμα όμως διόλου άδικο για τον Ολυμπιακό το αποτέλεσμα, με τους Πειραιώτες να είναι πλέον στο χείλος του γκρεμού και ένα βήμα πριν τον αποκλεισμό από τη συνέχεια της Ευρωλίγκας.

Έδειξε πως έχει ψυχή

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το ματς με τους Ουέμπερ, Γκος, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ με τον Σέρβο σέντερ να ανοίγει λογαριασμό με κάρφωμα. Το τρίποντο του Παπανικολάου και οι βολές του Ουέμπερ (ο πάθος του Αμερικανού), έβαλαν από νωρίς φωτιά στο ΣΕΦ. Η Ζαλγκίρις πάντως δεν ενοχλήθηκε από αυτό το ξεκίνημα και πλησίασε σε 7-6 με τον Γκριγκόνις.

Ένα ακόμα τρίποντο, αυτό του Μάντζαρη, διαμόρφωσε το 10-6, με τον Ουέμπερ να τον ακολουθεί και με 5 σερί πόντους να γράφει το 15-8.

Οι φιλοξενούμενοι με δύο καρφώματα του Ντέιβις μείωσαν σε 16-12, όμως μία καλή άμυνα του Βεζένκοφ και το λέι απ του Γκος έδωσαν ανάσα στους Ερυθρόλευκους.

Ο Ολυμπιακός πέρασε στο δεύτερο δεκάλεπτο με μόλις δύο πόντους προβάδισμα, ο Μπλατ προσπάθησε να βάλει στον δικό του ρυθμό τον Γιασικεβίτσιους, δεν τον ακολούθησε στα σχήματα και ο Μιλάκνις από τα 6,75μ, ολομόναχος, έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα στην ομάδα του (18-19). Οι Λιθουανοί απέκτησαν μομέντουμ, αφού οι Ερυθρόλευκοι πνίγηκαν στις επιλογές τους και με τρίποντο του Βέστερμαν ξέφυγαν με έξι πόντους (18-24) αναγκάζοντας σε τάιμ άουτ τον Μπλατ.

Προσπαθώντας να νιώσει το ματς ο Μιλουτίνοφ, ο Ολυμπιακός πέρασε την μπάλα στο ποστ, η άμυνα της Ζαλγκίρις… έδειρε τον Σέρβο σέντερ και τον εγκλώβισε με συνεχόμενα νταμπλ τιμ, την ώρα πάντως που ο Ουέμπερ με ένα πουλ απ μείωσε στους δύο. Ο Βέστερμαν ευστόχησε ξανά για τρεις, όμως και πάλι ο Ουέμπερ ισοφάρισε με τον 12ο πόντο του.

Οι Πειραιώτες είχαν σφυγμό, ο Πρίντεζης αρχικά και ο Μιλουτίνοφ με γκολ φάουλ στη συνέχεια αλλά και με βολές, αντέδρασαν για το 34-28. Ο Σέρβος σέντερ είχε στήσει… πάρτι στην ρακέτα της Ζαλγκίρις, αλλά του το χάλασε ο ΛεΝτέι με κακές επιθέσεις και ένα χαζό φάουλ στον Ουάιτ που ήταν η αιτία του 36-32, με τον Ολυμπιακό να μπαίνει στα αποδυτήρια με το υπέρ του 38-34.

Έχασε τη διαφορά με ένα νεκρό διάστημα

Με τους ίδιους πρωταγωνιστές ο Πειραιώτες στις πρώτες φάσεις του δευτέρου ημιχρόνου. Ουέμπερ και Μιλουτίνοφ λοιπόν ήταν ο λόγος για το 42-36, με τον Ουάιτ να καραδοκεί και να μειώνει στους τρεις. Ο Αμερικανός γκαρντ συνέχισε το έργο του, σκόραρε για το 44-39 σε τρανζίσιον κατάσταση και ο Πρίντεζης πέτυχε το +7 (46-39) για την ομάδα του Πειραιά. Το παιχνίδι παιζόταν στη δύναμη, νικητής θα ήταν αυτος που το ήθελε περισσότερο, οι Ερυθρόλευκοι διψούσαν για νίκη-πρόκριση. Το ζητούμενο; Είχαν τα ψυχικά και σωματικά αποθέματα για να το καταφέρουν;

Ο Ουέμπερ βοήθησε σε αυτό και με βολές έπειτα από κερδισμένο αντιαθλητικό φάουλ του Ουόλτερς να διαμορφώνει το 48-39. Ο ΛεΝτέι μπήκε στην εξίσωση, αρχικά εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Μάντζαρη και με βολές έκανε το 50-39, ενώ κέρδισε και την επόμενη μάχη με τον Ντέιβις.

Η Ζαλγκίρις όμως δεν είναι ομάδα που τα παρατάει, οι 12 πόντοι διαφορά έγιναν γρήγορα 7, με τον ΛεΝτέι να τα κάνει μούσκεμα ξανά και να φέρνει στις βολές τον Ουόλτερς για το 51-45 με 2 λεπτά για το δεκάλεπτο.

Η καλοκουρδισμένη μηχανή του Σάρας βρήκε ελεύθερο τρίποντο του Μιλάκνις για το 51-48, σκορ που ήταν και αυτό που ξεκίνησε το τελευταίο δεκάλεπτο.

Δεν άντεξε μέχρι τέλους

Με ένα πανομοιότυπο τρόπο, ο Μιλάκνις «χτύπησε» για τρεις, με την Ζαλγκίρις να τρέχει ένα 12-0 σερί. Και αυτό δεν σταμάτησε, ο Ολυμπιακός είχε εγκλωβιστεί στην επίθεση, ο Τόμπσον ήταν εξαιρετικός στο μαρκάρισμα του Μιλουτίνοφ και οι φιλοξενούμενοι πέρασαν μπροστά. Ο Ουέμπερ και πάλι το πήρε επάνω του, με το έτσι θέλω σκόραρε για το 55-55 (έχασε τη βολή του γκολ φάουλ), όμως η Ζαλγκίρις είχε τα ηνία της αναμέτρησης.

Με υπομονή έβρισκε τις ιδανικές επιθέσεις και με τον Ντέιβις έκανε το 57-60 με 5:36 για το τέλος. Ο σέντερ των Λιθουανών συνέχισε να εκθέτει τους ψηλούς του Ολυμπιακού, έδωσε αέρα 5 πόντων στην ομάδα του, με τον Γκος να κάνει το 59-62.

Ο Μιλουτίνοφ εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Ουέμπερ για το κάρφωμα και το 61-62, με τον Αμερικανό γκαρντ να είναι συγκινητικός και να εφορμά με κάθε ευκαιρία στο καλάθι των Λιθουανών για το προσπέρασμα της ομάδας του (63-62).

Το ματς ήταν μία άτυπη μονομαχία Ουέμπερ-Ντέιβις, ο Γκος έσπασε το… μονοπώλιο για το 65-64 με τον Ολυμπιακό να την πατάει και πάλι από τον Τόμπσον για το 65-66. Η κακή άμυνα του Ουέμπερ και το δίποντο του Βέστερμαν έδωσε αέρα 3 πόντων στους Λιθουανούς (65-68 στο 1:15 για το τέλος). Ο Μιλουτίνοφ ευστόχησε στη μια από τις δύο βολές που εκτέλεσε, η Ζαλγκίρις βρήκε τρίποντο όμως δεν κατάφερε να σκοράρει με τον Βέστερμαν.

Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να σκοράρει δις με τον Ουέμπερ, εκανε φάουλ στον Γκριγκόνις ο οποίος με δύο βολές έριξε στο καναβάτσο το συγκρότημα του Μπλατ. Το δίποντο του Μιλουτίνοφ στα 5,1 δευτερόλεπτα δεν ήταν αρκετό (ο Γκριγκόνις ευστόχησε και στο επόμενο ζευγάρι βολών του), με τον Ολυμπιακό πλέον να χρειάζεται συνδυασμό αποτελεσμάτων στην επόμενη αγωνιστική για να προκριθεί στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκας.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024