Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι πέντε δεσμεύσεις Μητσοτάκη για τα Μακεδονικά προϊόντα

Οι πέντε δεσμεύσεις Μητσοτάκη για τα Μακεδονικά προϊόντα

Συγκεκριμένες προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για την προστασία των μακεδονικών προϊόντων από τις επιβλαβείς, όπως τις χαρακτήρισε, επιπτώσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών, παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της Βόρειας Ελλάδας

Συγκεκριμένες προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για την προστασία των μακεδονικών προϊόντων από τις επιβλαβείς, όπως τις χαρακτήρισε, επιπτώσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών, παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της Βόρειας Ελλάδας.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι πρόκειται για πέντε δεσμεύσεις που θα υλοποιήσει η κυβέρνηση της ΝΔ, προκειμένου να αμβλυνθούν οι συνέπειες που έχει για τις επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας η υπογραφή της συμφωνίας από τον κ. Τσίπρα.

  • Το πρώτο είναι η εκκίνηση επικοινωνιακής καμπάνιας για την προστασία του brand “Μακεδονία”, η οποία θα γίνει με χρηματοδότηση όχι μόνο από περιφερειακούς αλλά και από εθνικούς πόρους.
  • Δεύτερον, οι επιχειρήσεις θα διευκολυνθούν στην κατοχύρωση εμπορικών σημάτων για την προστασία των προϊόντων τους όχι μόνο σε εθνικό αλλά και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο (κατάθεση ευρωπαϊκών σημάτων στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ).
  • Επίσης θα γίνει κατοχύρωση περισσότερων μακεδονικών προϊόντων ως Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) στην Ε.Ε
  • Θα υπάρξει έκδοση Υπουργικής Απόφασης η οποία θα απονέμει αυτόματα το σήμα “GR” στα προϊόντα όλων των μακεδονικών επιχειρήσεων που έχουν κατοχυρώσει το παράγωγο “Μακεδονικός -ή -ό” στο σήμα τους, ώστε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτά τα είναι προϊόντα ελληνικά.
  • Και πέμπτον θα προχωρήσει σε βέτο στην ενταξιακή πορεία των Σκοπίων στην ΕΕ όσο τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας δεν διασφαλίζονται και αν δεν επιλυθούν τα σχετικά με τα μακεδονικά προϊόντα προβλήματα.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024