Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στο κόκκινο οι σχέσεις Ελλάδας-Αλβανίας:  Δημεύονται οι περιουσίες των Ελλήνων στη Χειμάρρα

Στο κόκκινο οι σχέσεις Ελλάδας-Αλβανίας: Δημεύονται οι περιουσίες των Ελλήνων στη Χειμάρρα

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για τη δήμευση των περιουσιών των Ελλήνων κατοίκων στη Χειμάρρα - Έντονη αντίδραση Τσίπρα.

Σε κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας γύρω από το καθεστώς των περιουσιακών στοιχείων των Ελλήνων που ζουν στη γειτονική χώρα προχώρησε ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, με τον Έλληνα ομόλογό του, Αλέξη Τσίπρα να του απαντά σε αυστηρούς τόνους.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες η αλβανική κυβέρνηση προχώρησε στη δημοσίευση σε ΦΕΚ της απόφασης να δημεύσει τις περιουσίες των Ελλήνων στη Χειμάρρα.

«Σήμερα μαθαίνω ότι υπάρχει μια αρνητική εξέλιξη σε σχέση με την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία», είπε ο κ. Τσίπρας σχολιάζοντας το γεγονός, ενώ σημείωσε ότι «αν ισχύει αυτό θα είναι μια πολύ αρνητική εξέλιξη».

Υπενθυμίζεται πως με απόφαση του Αλβανού πρωθυπουργού, Έντι Ράμα και τη σύμφωνη γνώμη του υπουργικού συμβουλίου της γειτονικής χώρας προβλέπεται η αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος για 46 αγροτεμάχια –η πλειοψηφία των οποίων είναι στη Χειμάρρα- συνολικής έκτασης 1.377.000 στρεμμάτων, τα οποία από ιδιώτες περνούν στα χέρια του αλβανικού κράτους.

Ο Ράμα μπόρεσε να υλοποιήσει το σχέδιό του βασιζόμενος στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας στην περιοχή της Χειμάρρας, κάτι που του έδωσε τη δυνατότητα να χαρακτηρίσει όλες τις περιουσίες «δημόσιες».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024