Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για τη δήμευση των περιουσιών των Ελλήνων κατοίκων στη Χειμάρρα - Έντονη αντίδραση Τσίπρα.

Σε κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας γύρω από το καθεστώς των περιουσιακών στοιχείων των Ελλήνων που ζουν στη γειτονική χώρα προχώρησε ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, με τον Έλληνα ομόλογό του, Αλέξη Τσίπρα να του απαντά σε αυστηρούς τόνους.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες η αλβανική κυβέρνηση προχώρησε στη δημοσίευση σε ΦΕΚ της απόφασης να δημεύσει τις περιουσίες των Ελλήνων στη Χειμάρρα.

«Σήμερα μαθαίνω ότι υπάρχει μια αρνητική εξέλιξη σε σχέση με την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία», είπε ο κ. Τσίπρας σχολιάζοντας το γεγονός, ενώ σημείωσε ότι «αν ισχύει αυτό θα είναι μια πολύ αρνητική εξέλιξη».

Υπενθυμίζεται πως με απόφαση του Αλβανού πρωθυπουργού, Έντι Ράμα και τη σύμφωνη γνώμη του υπουργικού συμβουλίου της γειτονικής χώρας προβλέπεται η αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος για 46 αγροτεμάχια –η πλειοψηφία των οποίων είναι στη Χειμάρρα- συνολικής έκτασης 1.377.000 στρεμμάτων, τα οποία από ιδιώτες περνούν στα χέρια του αλβανικού κράτους.

Ο Ράμα μπόρεσε να υλοποιήσει το σχέδιό του βασιζόμενος στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας στην περιοχή της Χειμάρρας, κάτι που του έδωσε τη δυνατότητα να χαρακτηρίσει όλες τις περιουσίες «δημόσιες».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr