Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Αμερικανοί γερουσιαστές : Η Τουρκία απειλεί τους συμμάχους μας Ελλάδα και Κύπρο
φωτό Reuters

Αμερικανοί γερουσιαστές : Η Τουρκία απειλεί τους συμμάχους μας Ελλάδα και Κύπρο

«Η Τουρκία εξακολουθεί να απειλεί τα συμφέροντα και τους συμμάχους των ΗΠΑ στην περιοχή» αναφέρεται σε επιστολή βουλευτών του Κογκρέσου, στην οποία συμπεριλαμβάνονται η Ελλάδα και η Κύπρος.

Φρένο στη χρήση οποιουδήποτε ποσού από τον προϋπολογισμό του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τη μεταφορά των μαχητικών αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία ζητά ομάδα βουλευτών του Κογκρέσου, στην οποία συμπεριλαμβάνονται οι ελληνοαμερικανοί Γκας Μπιλιράκης και Τζον Σαρμπάνης.

«Κανένα ποσό για τα F-35»

Ειδικότερα, στην επιστολή που εστάλη στο προεδρείο της επιτροπής προϋπολογισμού της Βουλής των Αντιπροσώπων, η ομάδα των βουλευτών ζητά να μην δοθεί κανένα ποσό για τη μεταφορά των F-35 στην Τουρκία έως ότου ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο λάβει ξεκάθαρες διαβεβαιώσεις για την ακύρωση της συμφωνίας παραλαβής του ρωσικού συστήματος S-400.

Οπως τονίζεται στην επιστολή, «η Τουρκία εξακολουθεί να απειλεί τα συμφέροντα και τους συμμάχους των ΗΠΑ στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των αμερικανικών δυνάμεων στη Συρία, των δυνάμεων του Κουρδικού YPG, της Ελλάδας, του Ισραήλ και της Κύπρου».

Οι αμερικανοί βουλευτές ζητούν από τους συναδέλφους τους να συμπεριλάβουν την εν λόγω διάταξη στο νομοσχέδιο του προϋπολογισμού με στόχο να σταλεί ξεκάθαρο μήνυμα στην Αγκυρα, καθώς χαρακτηρίζουν τη συμπεριφορά της «απαράδεκτη» και υποστηρίζουν ότι θέτει σε κίνδυνο τα στρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

«Η Τουρκία συμπεριφέρεται με απαράδεκτο τρόπο»

«Η Τουρκία συνεχίζει να συμπεριφέρεται με απαράδεκτο τρόπο για ένα μέλος του ΝΑΤΟ και έναν σύμμαχο των ΗΠΑ, απειλώντας τα συμφέροντά μας στην περιοχή και το κράτος δικαίου στο εσωτερικό της.

»Εχει αυξανόμενους δεσμούς με τη Ρωσική Ομοσπονδία και η προγραμματισμένη αγορά του συστήματος S-400 αποτελεί σοβαρή ανησυχία για τις Ηνωμένες Πολιτείες και απαιτεί ουσιαστική απάντηση», τονίζεται.

Πηγή: ΑΠΕ

Only in

«Πόλεμο» κατά της στεγαστικής κρίσης, του υπερτουρισμού και των άπιαστων ενοικίων κηρύττουν οι ευρωπαϊκές πόλεις

«Όσο περισσότερα είναι τα διαμερίσματα βραχυχρόνιας μίσθωσης, τόσο αυξάνονται τα ενοίκια» σύμφωνα με τον Konstantin Kholodilin, ερευνητή στο Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024