Για δύο χρόνια, μέχρι το φθινόπωρο του 2022, παρατάθηκε η θητεία του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, όπως ανακοίνωσε η Συμμαχία. Ο πρώην πρωθυπουργός της Νορβηγίας ανέλαβε επικεφαλής του ΝΑΤΟ τον Οκτώβριο του 2014 και η θητεία του είχε ήδη παραταθεί για δύο χρόνια, μέχρι το 2020.

«Οι “29” συμφώνησαν την παράταση της θητείας για δύο ακόμη χρόνια, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου του 2022», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Ο 60χρονος Στόλτενμπεργκ, δήλωσε μέσω Twitter ότι τον τιμά αυτή η απόφαση. «Όλοι μαζί μπορούμε να συνεχίσουμε να προσαρμόζουμε και να εκσυγχρονίζουμε τη συμμαχία μας», πρόσθεσε.

Το ΝΑΤΟ, που φέτος γιορτάζει τα 70 χρόνια από την ίδρυσή του, βρίσκεται αντιμέτωπο με σειρά προκλήσεων. Μία από αυτές είναι η απαίτηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για στρατιωτικών δαπανών των ευρωπαϊκών χωρών.

Από την έναρξη της θητείας του Στόλτενμπεργκ η Συμμαχία βρέθηκε ενώπιον της κλιμάκωσης των εντάσεων με τη Ρωσία, λόγω της προσάρτησης της Κριμαίας τον Μάρτιο του 2014 και του πόλεμου στην Ουκρανία που έχει στοιχίσει τη ζωή σε 13.000 ανθρώπους μέσα σε μια πενταετία.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας