Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με ασύλληπτο buzzer beater του Ρούντι η Ρεάλ «ξέρανε» τον ΠΑΟ

Με ασύλληπτο buzzer beater του Ρούντι η Ρεάλ «ξέρανε» τον ΠΑΟ

Με ένα ασύλληπτο τρίποντο του Ρούντι Φερνάντεθ σε νεκρό χρόνο η Ρεάλ Μαδρίτης πάγωσε το ΟΑΚΑ κλέβοντας τη νίκη από τον Παναθηναϊκό (73-74) - Το Τριφύλλι χρειάζεται νίκη με Μπουντούτσνοστ την τελευταία αγωνιστική για να προκριθεί στα πλέι οφ

Το όνειρο του Παναθηναϊκού για πρόκριση στα πλέι οφ της Euroleague από την 29η αγωνιστική… ανατινάχθηκε από μία τρίποντη – βόμβα του Ρούντι Φερνάντεθ σε νεκρό χρόνο.

Ο Ισπανός πέτυχε ένα ασύλληπτο buzzer beater εκτός ισορροπίας σχεδόν από τα και η Ρεάλ Μαδρίτης απέδρασε από το ΟΑΚΑ με 73-74. Κατόπιν αυτού το Τριφύλλι χρειάζεται πλέον νίκη επί της Μουντούτσνοστ την τελευταία αγωνιστική στο ΟΑΚΑ για να εξασφαλίσει την παρουσία τους στην κορυφαία 8αδα της διοργάνωσης.

Θα μπορούσε πάντως να είχε επικυρώσει το πολυπόθητο εισιτήριο από απόψε.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση με τον Καλάθη και τον Παπαγιάννη βασικούς άξονες του πλάνου του και ανάγκασε τη Ρεάλ να κάνει κακές επιλογές στην επίθεσή της.

Οι γηπεδούχοι με γρήγορες επιθέσεις, χτυπούσαν στον αιφνιδιασμό όταν οι ισπανοί δεν προλάβαιναν να οργανωθούν στην άμυνά τους και εκμεταλλεύονταν τις αργές επιστροφές του Ταβάρες.

Έτσι προηγήθηκαν με 22-8 στο 7’ και με 32-14 στο 10’ με τη Ρεάλ μα έχει σοβαρά προβλήματα στην άμυνά της και την οργάνωση του παιχνιδιού της.

Το ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο, όπου ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ αποτελεσματικός στην αμυντική του λειτουργία και με τον Παπαπέτρου είχε καταφέρει να βρίσκει λύσεις στην επίθεση. Όχι για πολύ όμως διότι ο Καμπάτσο μπήκε στο ματς και πήρε τα ηνία του ρυθμού. Η Ρεάλ «πάγωσε» το τέμπο, δεν άφησε τον Παναθηναϊκό να τρέξει πάνω στο παρκέ και με τον Ταβάρες, αλλά και τον Φερνάντεθ έκανε επιμέρους σκορ 3-12 μειώνοντας σε 35-26 στο 14’.

Ο Καλάθης όμως είχε τις απαντήσεις με τον Παναθηναϊκό πάντως να μην έχει ρυθμό και να επιδίδεται σε ατομικές ενέργειες κλείνοντας έτσι το πρώτο μέρος με 45-33.

Η Ρεάλ συνέχισε στο ίδιο τέμπο το παιχνίδι με τον Γιούλ μάλιστα να μπαίνει στην… εξίσωση και με 8 σερί πόντους να μειώνει σε 50-44 στο 23’.

Από την άλλη πλευρά οι γηπεδούχοι ήταν στατικοί στην επίθεση με συνέπεια να μην μπορούν να βρουν διαδρόμους στην άαμυνα των Ισπανών και να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα στην οργάνωση του παιχνιδιού τους.

Μάλιστα με ένα τρίποντο του Γιούστα η Ρεάλ μείωσε σε 59-53 με τη λήξη του δεκαλέπτου.

Το παιχνίδι έγινε σούπερ ντέρμπι με τη Ρεάλ να μειώνει σε 71-69 στο 37’ και στα 37’’ ο Ράντολφ με ½ βολές μείωσε σε 73-72. Ο Παπαγιάννης έχασε δυο βολές και ο Φερνάντεθ με ένα απίστευτο τρίποντο σχεδόν από το κέντρο στην εκπνοή έκανε το σκορ 73-74 δίνοντας τη νίκη στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Aπό τους Μαδριλένους οι Ταβάρες (14π. 16ρ.), Φερνάντεθ (13π.) και Γιούλ (12π.) ήταν οι καλύτεροι, ενώ σημαντική ήταν η προσφορά του Καμπάτσο (5π.5ρ., 5ας).

Από τον Παναθηναϊκό διακρίθηκαν οι Λάνγκφορντ (14π.) και Καλάθης (14π., 1/8τρ, 9ας)

Τα δεκάλεπτα: 32-14, 45-33, 59-53, 73-74

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024